8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSubiectele la bacalaureatul de Limba română: romanul psihologic și romanul interbelic

Subiectele la bacalaureatul de Limba română: romanul psihologic și romanul interbelic

Absolvenții de liceu au susținut astăzi prima probă scrisă a bacalaureatului, la Limba și literatura română. Variantele de subiecte au fost diferențiate în funcție de profil. Astfel, la real, la Subiectul I, elevii au primit un text la prima vedere dintr-o piesă de teatru – „Madona”, pe marginea căruia au avut mai multe cerințe. La Subiectul II, absolvenţii de clasa a XII-a au avut de realizat un text argumentativ despre rolul jocurilor pe calculator în viaţa tinerilor. Subiectul III se referă la viziunea despre lume şi viaţă într-un roman interbelic.

La profilul uman, subiectul I a constat într-un fragment  din ”Citadela sfărâmată” de Horia Lovinescu, la Subiectul II, elevii au avut de realizat un text despre rolul lecturii, în timp ce la Subiectul al III-lea, aceştia au primit particularităţi de construcţie a unui personaj dintr-un roman psihologic studiat.

Candidaţii de la examenul de bacalaureat susţin pe 6 iulie, proba obligatorie a profilului, respectiv Matematică pentru elevii de la profilul real şi Istorie pentru elevii de la profilul uman. Vineri, 8 iulie, elevii vor da ultima probă scrisă din cadrul bacalaureatului, respectiv proba la alegere a profilului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS