16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Stimularea încadrării în muncă a elevilor şi studenţilor pe perioada vacanţei

Dolj: Stimularea încadrării în muncă a elevilor şi studenţilor pe perioada vacanţei

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Dolj a anunţat că angajatorii care, pe perioada vacanţelor stabilite potrivit legii, încadrează în muncă elevi şi studenţi, pot beneficia de un stimulent financiar lunar de 250 lei, respectiv 50% din valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare.
Acesta se acorda la cererea angajatorului din bugetul asigurărilor pentru şomaj, proporţional cu timpul efectiv lucrat de către elevii şi studenţii încadraţi. Diferenţa dintre stimulentul financiar lunar acordat pentru încadrarea în muncă a elevilor şi studenţilor şi salariul realizat se suportă de angajator din fonduri proprii.
Perioada maximă de acordare a stimulentului financiar este de 60 zile lucrătoare într-un an calendaristic.
Pentru acordarea acestui stimulent financiar angajatorii trebuie să încheie cu Agenţia Judeaţenă Pentru Ocuparea Forţei de Muncă o convenţie în termen de 30 de zile de la data angajării elevilor şi studenţilor aflaţi în perioada vacanţelor.
Nu beneficiază de stimulentul financiar:
– angajatorii care încadrează în muncă elevi și studenți anterior datei de începere a vacanței stabilită potrivit legii, pentru elevii și studenții respectivi;
– angajatorii care au beneficiat, pentru elevii și studenții respectivi, de stimulentul financiar prevăzut de lege pentru o perioadă de 60 zile lucrătoare în cursul anului calendaristic.
Angajatorii interesați se pot adresa pentru informații suplimentare Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Dolj, Craiova, str. Eugeniu Carada , nr. 13 A, tel. 0251/306.100.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS