14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Acțiuni ale poliţiei pentru combaterea evaziunii fiscale continuă

Dolj: Acțiuni ale poliţiei pentru combaterea evaziunii fiscale continuă

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii au organizat ieri o acțiune în municipiul Craiova, în scopul prevenirii şi combaterii faptelor de evaziune fiscală şi activităţilor ilicite de comerţ din domeniul alimentației publice şi produselor accizabile.
În cadrul acțiunii, oamenii legii au verificat 7 de agenţi economici, persoane juridice, precum și 5 unități de alimentaţie publică .
În urma controalelor efectuate, polițiștii doljeni au întocmit două dosare penale și au aplicat 5 sancţiuni contravenţionale în valoare de  21.000 de lei.
De asemenea, polițiștii au confiscat bani și mărfuri în valoare de peste 3000 lei iar alte mărfuri, în valoare de aproape 24.000 de lei, au fost indisponibilizate.

În cadrul controlului efectuat la punctul de lucru al unui agent economic din Craiova, oamenii legii au constatat că deţineau în afara antrepozitului fiscal, în vederea comercializării, produse accizabile din tutun, respectiv peste 5000 de ţigarete și ţigări de foi, precum şi aproape 3000 de grame tutun pentru confecționat ţigarete, ale căror marcaje prezentau suspiciuni că ar fi fost false.
De asemenea, polițiștii au descoperit şi produse şi aparate de confecţionat ţigarete pentru care nu s-au putut prezenta documente de provenienţă. În cauză, polițiștii doljeni au  întocmit un dosar de cercetare penală,  dispunându-se totodată indisponibilizarea produselor din tutun şi de tutungerie identificate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS