21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljComercianții de legume-fructe verificați de polițiștii doljeni

Comercianții de legume-fructe verificați de polițiștii doljeni

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu inspectori din cadrul Departamentului de Inspecţii al M.A.D.R. și specialişti din cadrul DSVSA Dolj, pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică pe timpul Sărbătorii Rusaliilor au organizat, în acest sfârșit de săptămână, o acțiune în municipiul Craiova, în scopul prevenirii şi combaterii faptelor de evaziune fiscală şi activităţilor ilicite de comerţ din domeniul „comercializării legumelor – fructelor”.

În cadrul acțiunii, oamenii legii au verificat aproape 30 de agenti economici, persoane fizice și juridice, precum și 11 unități de alimentaţie publică . În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 23 de sancțiuni contravenționale în valoare de 124 500 lei.Oamenii legii au confiscat și aproape 5 tone legume – fructe, în valoare de peste 13.000 de lei.

În urma controlului efectuat în Piața Chiriac din Craiova, polițiștii au constatat că reprezentanţii unui agent economic dețineau cantitatea de 600 kg legume fructe, pentru care nu s-au putut prezenta documente de provenienţă.

Agentul economic a fost sancţionat contravenţional cu suma de 20.000 lei dispunându-se totodată confiscarea cantității de 600 kg legume fructe, în valoare de  900 lei, pentru care nu s-au prezentat documente de proveniență.

 

De asemenea, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au organizat o acţiune în judeţul Dolj, pe linia drepturilor de proprietate intelectuală și respectării prevederilor legale în domeniul alimentaţiei publice.

Oamenii legii au verificat 16 societăți și 8 unităţi de alimentaţie publică, iar în urma controalelor au întocmit două dosare penale și au aplicat 7 sancţiuni contravenţionale în valoare de  52.000 de lei.Totodată, polițiștii au confiscat aproape 2000 lei și au indisponibilizat mărfuri în valoare de peste 23 000 lei.

În cadrul controlului efectuat în comuna Bucovăț, oamenii legii au constatat că reprezentanții unui agent economic nu au putut justifica cu bonuri fiscale emise de casa de marcat suma de 1735 lei, rezultată din încasarea contravalorii produselor. Agentul economic a fost sancţionat contravenţional cu suma de 3.000 de lei, dispunându-se totodată confiscarea sumei de 1735 de lei.

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS