Craiova: Programul „Biblioteca din vacanță” continuă şi în acest an

biblioteca din vacanta2016


Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” continuă și în acest an derularea proiectului „Biblioteca din Vacanță”, ajuns la cea de-a VIII-a ediție. Adresat copiilor din clasele I-VIII, acesta se desfășoară în perioada 4 iulie – 31 august și este structurat pe mai multe ateliere: engleză, desen, jurnalism, hand made, origami, public speaking și igienă și primul ajutor. Înscrierile se fac în intervalul 27-30 iunie, între orele 8.15-16.00, la sediul instituției din strada „Mihail Kogălniceanu” nr. 9 sau la numerele de telefon 0251.53.22.67 și 0351.44.18.09, interior 104. Numărul locurilor este limitat.

În perioada 4 iulie – 31 august, la Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” se vor desfășura, săptămânal, diferite ateliere și cursuri, structurate pe două categorii de vârstă. Astfel, pentru clasele I-IV, în cadrul Secției pentru Copii și Tineret – Ludotecă, se vor desfășura ateliere de limba engleză, desen, origami, hand-made, respectiv igienă și primul ajutor. Elevilor mai mari, clasele V-VIII, le sunt rezervate cursurile „Micul Jurnalist”, respectiv „Public Speaking”.

Programul „Biblioteca din Vacanță” este alternativa inedită pe care o propune Biblioteca Aman pentru petrecerea timpului liber în sezonul estival. Vacanța de vară este perioada anului în care elevii dispun de cel mai mult timp liber. Ca atare, însoțiți de părinți, bunici sau amici, copiii se pot înscrie la cursurile gratuite care se vor derula timp de două luni la bibliotecă. Vor avea ocazia de a învăța lucruri noi și de a se relaxa într-un cadru plăcut. Alături de distracție, toți cei care se vor înscrie la cursurile din acest an vor avea posibilitatea de a deprinde abilități noi. Desenul, limba engleză, cursurile de public speaking sau, cu titlu de noutate absolută, activitatea despre importanța igienei și a măsurilor necesare acordării primului ajutor sunt câteva dintre cele mai apreciate programe din oferta bibliotecii pentru acest sezon.


Toate cursurile și atelierele care fac parte din program sunt desfășurate de voluntarii bibliotecii. Astfel, Micul jurnalist va fi desfășurat de Laura Pumnea și Catalin Petrisor, cursul de Public Speaking (oratorie), va fi susținut de Mihaela Mocanu, iar atelierele hand made (lucru manual) vor fi derulate de un colectiv mai mare format din Ana Păvălan, Maria Stroe, Georgiana Dumitru, Bianca Bănescu, Liana Rebegilă și Ana Potropopu. Apropiat ca tematică, atelierul de origami va fi susținut de voluntarii Interact: Ana Combei, Andreea Pălăștea, Iarina Badea, Ana Potropopu, Mircea Bădoi, Alexandra Bîrcan, Ruxandra Mogoșanu și Ionuț Gîngu. Adriana Gămălan se va implica în desfășurarea cursurilor interactive de desen și engleză, iar Roxana Oancea și Florina Pîran vor iniția, în premieră, cursul de igienă și primul ajutor. „Vara este anotimpul pe care cei mici îl așteaptă cu cea mai mare nerăbdare. Toți elevii și studenții intră în vacanță. Nu și noi. Biblioteca Aman continuă organizarea proiectului „Biblioteca din Vacanță” cu convingerea că toți participanții găsesc utile și distractive cursurile pe care le propunem. Într-un cadru primitor, îi invităm pe toți cei care doresc să-și exerseze cunoștințele de engleză sau desen, pe toți cei care vor să se inițieze în tehnicile de hand-made sau origami să se înscrie la cursurile noastre. Ca o premieră absolută, începând cu ediția din acest an desfășurăm un curs de igienă și primul ajutor. Noțiuni elemenare există, sperăm doar ca prin activitatea voluntarior noștri să le oferim tuturor elevilor ocazia de a și-le perfecționa, în fond, de a învăța într-un mod cât mai dinamic. La începutul lunii iulie dăm startul acestui proiect. E unul dintre acelea care sunt deja tradiționale. Le mulțumim tuturor voluntarilor implicați. Fără aportul lor aveam de înfruntat multe dificultăți. Unde mai pui că, cei mai mulți dintre ei, sunt tot elevi.. Elevi care se deschid spre alți elevi, mai mici, dar dornici de învățare”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de luni, 23 octombrie 2017

Actualitate

» Trei atentate sinucigașe coldate cu 13 morți şi 16 răniți, în Nigeria
» Cod galben şi cod portocaliu de ploi însemnate cantitativ şi intensificări ale vântului

Publireportaj

» Serviciile oferite pasagerilor pe Aeroportul Internaţional Craiova
» EURODINAMIC oferă promoții excepționale

Local

» Primăria anunţă depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Lucrări de reparaţii străzi în Municipiul Craiova”
» Polițist arestat pentru comiterea a șase infracțiuni
» Bărbatul descoperit, în vara lui 2016, în lanțuri, la Berevoești, și-a ucis tatăl

Dolj

» „Povestea Florii Soarelui“, la Muzeul Olteniei
» CJ Dolj a semnat contractul pentru containerele îngropate
» Face pușcărie a doua oară pentru înșelăciuni cu mașini în leasing
» Întreruperi energie electrică de mâine
» Grădinițele din Craiova cresc tarifele pentru mâncare
» Operațiile la noua Clinică de Cardiologie încep la primăvară
» ITM Dolj, în control noaptea la Spitalul de Urgență

Gorj

» Doar patru persoane au fost angajate la Bursa locurilor de muncă, unde au fost oferite 583 de locuri de muncă
» Peste 1.300 de viroze şi pneumonii

Mehedinţi

» Traficul feroviar este întrerupt pe Magistrala 900

Sport

» Simona Halep debutează azi la Turneul Campioanelor
» Baschetbaliștii din Bănie au depășit suta de puncte cu Timișoara
» Ancuța Bobocel a strălucit din nou la Craiova

Sanatate

» Sute de cazuri de viroze, vaccinul antigripal întârziat

Magazin

» Horoscop
» Bancul zilei

Top