14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAlegeri locale în siguranţă!

Alegeri locale în siguranţă!

Ministerul Afacerilor Interne a luat toate măsurile pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă publică pe întreaga durata a desfăşurării alegerilor locale. Aproape 1000 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, peste 200 de poliţişti de frontieră, peste 450 de jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Craiova şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dolj, precum şi aproape 350 de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj vor fi angrenaţi în misiuni, pentru bună desfăşurare a procesului electoral. Potrivit unui comunicat de presă al ISU Dolj, obiectivele urmărite de oamenii legii în cadrul acestori misiuni sunt paza secţiilor de votare, menţinerea ordinii şi siguranţei publice, prevenirea unor evenimente negative, precum şi aplicarea cu fermitate, corectitudine şi echidistanţă a prevederilor legale atunci când se constată încălcări ale legii.

Peste 200 de poliţişti se vor afla în stradă, pentru a asigura măsuri de ordine şi linişte publică, în vederea prevenirii oricăror fapte antisociale, în această perioadă.

De asemenea, dintre cele 529 secţii de votare constituite la nivelul judeţului Dolj, poliţiştii vor asigura măsuri de pază şi protecţie la 269 de secţii.

Totodată, pentru soluţionarea solicitărilor şi semnalărilor cu privire la evenimentele produse în ziua alegerilor, vor acţiona, conform competenţelor, 106 poliţişti, constituiţi în 36 de echipe operative.

A fost stabilit şi un efectiv de rezervă format din 100 de poliţişti, care va fi în permanenţă pregătit să acţioneze, împreună cu structurile de jandarmi, dacă situaţia operativă o va impune.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS