12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFord a câștigat premiul „Oscar” pentru cel mai bun motor de mici dimensiuni, al cincilea an consecutiv

Ford a câștigat premiul „Oscar” pentru cel mai bun motor de mici dimensiuni, al cincilea an consecutiv

Motorul Ford EcoBoost de 1 litru a primit premiul Motorul Internațional al Anului 2016 pentru „Cel mai bun motor sub 1 litru”, al cincilea an consecutiv.

Ford a obţinut, astfel, a noua victorie pentru eficiența consumului de combustibil și caracterul sportiv al motorului. Motorul revoluționar EcoBoost de 1 litru este câștigătorul în clasa sa pentru dinamică, performanță, economie, rafinament și tehnologie. Ingeniozitatea sistemului EcoBoost este folosită acum la noile motoare diesel EcoBlue.
Arbitrii au apreciat combinația reprezentată de dinamică, performanță, economie, rafinament și tehnologie care continuă să reprezinte un standard.

Motorul Ford EcoBoost cu 3 cilindri a fost declarat „Cel mai bun motor sub 1 litru” de o comisie de 65 de jurnaliști auto, din 31 de țări, câștigând în această clasă a competiției în fiecare an de la lansarea sa. Anul acesta motorul Ford de 1.0 l EcoBoost a întrecut 32 de motoare concurente, cu 19 mai mult decât în 2012. În mod semnificativ, 2015 a marcat și o creștere a concurenței din partea producătorilor auto globali de motoare cu turbocompresor sub 1 litru, cu injecție directă a carburantului.

În 2014, motorul EcoBoost de 1 litru a devenit primul motor declarat per ansamblu Motorul Internațional al Anului de trei ori la rând, iar în 2012 a fost declarat „Cel mai bun motor nou”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS