10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUn cetăţean marocan a fost depistat fără drept de şedere în Dolj

Un cetăţean marocan a fost depistat fără drept de şedere în Dolj

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări Dolj au desfăşurat, pe 25 mai, o acțiune pe linia prevenirii și combaterii șederii ilegale a cetățenilor străini.

În cadrul acţiunii, a fost depistat cu şedere ilegală un bărbat, în vârstă de 26 ani, din Maroc.  Acesta a beneficiat de un drept de şedere în scop de studii, însă, la expirarea acestui drept, nu a părăsit teritoriul ţării noastre. Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de la Imigrări au emis pe numele cetăţeanului marocan o decizie de returnare de pe teritoriul României, prin care este obligat să părăsească ţara în cel mult 15 zile. Totodată, a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 400 lei, în conformitate cu prevederile O.U.G. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Toţi cetăţenii străini de pe raza judeţului pot cere informațiile necesare legate de legislația în vigoare la sediul Serviciului pentru Imigrari Dolj, din strada Amaradia nr.32-34, la numărul de telefon 0251/407500, interior 20317, 20323, 20266, sau pe site-ul public, la adresa www. igi.mai.gov.ro.  De asemenea, ei pot să utilizeze aplicaţia on-line de depunere a documentelor, la adresa www.portaligi.mai.gov.ro, pentru scurtarea timpului de aşteptare la ghişeu şi eficientizarea procesului de preluare a cererilor.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS