11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Prins circulând cu peste 100 km/h pe strada Ford

Dolj: Prins circulând cu peste 100 km/h pe strada Ford

Siguranța traficului rutier – prioritate pentru polițiști
 
În acest sfârșit de săptămână, polițiștii rutieri au organizat și executat o acțiune pentru prevenirea accidentelor rutiere generate de neacordarea de prioritate de către conducătorii auto pietonilor angajaţi în traversarea străzii regulamentar. De asemenea, polițiștii au urmărit și prevenirea evenimentelor rutiere cauzate de nerespectarea de către conducătorii auto a regimului legal de viteză.
Polițiștii din cadrul Biroului Drumuri Naționale și Europene, Biroului Rutier Craiova, dar și cei din cadrul formațiunilor rutiere din județ au acționat pe principalele artere rutiere din municipii, dar și pe principalele drumuri naționale și europene.
Ca urmare a abaterilor constatate au fost aplicate 252 sancțiuni de peste 31.000 lei, dintre care 34 amenzi pentru neacordare de prioritate pietonilor angajați regulamentar în traversarea străzii, iar alte 36 amenzi au fost aplicate unor șoferi care au încălcat regimul legal de viteză.
De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice 34 permise de conducere, iar 4 certificate de înmatriculare au fost retrase.
S.MARIN, 58 de ani, din Craiova a fost depistat în timp ce conducea un autoturism, pe Calea Bucureşti din Craiova, iar în momentul în care a ajuns la trecerea pentru pietoni nu a acordat prioritate de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea străzii. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în conformitate cu prevederile legale, iar ca măsură complementară i s-a reținut permisul în vederea suspendării.
În cadrul acțiunii a fost depistat V.RADU, 23 de ani, din Tulcea în timp ce conducea un autoturism, pe strada H.Ford din Craiova, cu viteza de 103 km/h.  Polițiștii rutieri l-au sancționat pe șofer, totodată fiindu-i  reținut permisul în vederea suspendării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS