11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDJTS Dolj organizează concursul local de proiecte de tineret – 2016

DJTS Dolj organizează concursul local de proiecte de tineret – 2016

Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport (DJTS) Dolj organizează  în baza Legii nr. 350/2005, în perioada 16 mai – 15 iulie 2016, Concursul local de proiecte de tineret – 2016.
Proiectele se pot depune în perioada  16 mai-16 iunie 2016.
Bugetul alocat Concursului local de proiecte de tineret 2016 la nivelul DJST Dolj   este de 41760 lei, cu o limită maximă pe proiect de 10.000 lei.
Tema Concursului:  Stimularea implicării tinerilor la viaţa societăţii.
Obiectivele concursului:
Îmbunătăţirea ofertei de educaţie non-formală;
Stimularea interesului tinerilor şi studenţilor de a participa la activităţi de educaţie non-formală;
Direcţionarea educaţiei non-formale spre reintegrarea socială a tinerilor excluşi social, asigurarea menţinerii sau restabilirii accesului la educaţia formală în paralel cu o reală promovare a învăţării non-formale şi informale şi a recunoaşterii competenţelor dobândite;
Creşterea gradului de participare a tinerilor şi studenţilor la viaţa comunităţii, sub toate aspectele ei, sociale, educaţionale, culturale, economice, de sănătate;
Creşterea gradului de participare a tinerilor şi studenţilor la vot;
Creşterea gradului de sensibilizare a opiniei publice cu privire la importanţa implicării în activităţi de voluntariat;
Dezvoltarea de programe de voluntariat pentru tineri şi studenţi.

Priorităţi:Vor avea prioritate toate proiectele care au ca beneficiari tineri cu oportunităţi reduse (tineri cu dizabilităţi, tineri care părăsesc sistemul de protecţie a copilului, tineri care aparţin etniei romă, tineri care aparţin minorităţilor sexuale, tineri inactivi, care nu sunt încadraţi profesional şi nu urmează niciun program educaţional sau de formare (NEETs), tineri imigranţi etc.).

Aplicanţii eligibili pentru Concursul local de proiecte de tineret 2016 sunt organizaţiile neguvernamentale nonprofit (ONG) înfiinţate legal şi cu sediul în România, asociaţii, fundaţii şi federaţii, constituite şi care funcţionează conform prevederilor OG nr. 26/2000, precum şi Fundaţiile Judeţene pentru Tineret şi Fundaţia Naţională pentru Tineret, care funcţionează conform Legii nr. 146/2002.

Detalii suplimentare referitoare la concurs, inclusiv metodologia, se pot obţine de pe site-ul Ministerului Tineretului şi Sportului şi pe site-ul  Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Dolj -www.djst.ro.
Informaţii suplimentare cu privire la Concursul local de proiecte de tineret 2016 se pot solicita la adresa de mail [email protected] sau la Compartimentul Tineret al DJST Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS