6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Polițiștii rutieri din nou în acțiune

Craiova: Polițiștii rutieri din nou în acțiune

Polițiștii rutieri din cadrul Biroului Drumuri Naționale și Europene, Biroului Rutier Craiova și celorlalte formațiuni rutiere din județ au organizat şi executat o acțiune, pe principalele drumuri naţionale şi județene, străzile din municipii şi orașe, pentru verificarea stării de viabilitate a drumului public, a legalităţii executării lucrărilor în zona drumului public precum şi a modului în care antreprenorii respectă condiţiile impuse în avizele emise de poliţia rutieră pentru instituirea restricţiilor de circulaţie.

De asemenea, polițiștii rutieri au urmărit și prevenirea accidentelor de circulaţie generate de neacordarea de prioritate pietonilor.
În cadrul acțiunii au fost efectuate verificări și controale la 14 lucrări, astfel fiind aplicate 8 sancţiuni pe linie de sistematizare, din care 2 pentru instituire restricții circulație fără avizul politiei; una pentru nerespectarea termenului şi condițiile din aviz; alte 4 amenzi au fost aplicate pentru lucrări nesemnalizate corespunzător; iar o altă amendă a fost aplicată pentru lipsă echipament protecție. De asemenea, au fost aplicate încă 58 sancțiuni contravenționale, 6 dintre acestea fiind aplicate unor șoferi care nu au acordat prioritate pietonilo angajați regulamentar în traversarea străzii. Astfel, valoarea sancțiunilor depășește 150.000 lei, totdată fiind reținute în vederea suspendării și 8 permise de conducere.

O societate comercială a efectuat lucrări de întreţinere a străzii Potelu, din Craiova instituind în acest sens restricţii de circulaţie fără a deţine acordul Biroului Rutier Craiova. Deasemenea, lucrările nu au fost semnalizate conform normelor metodologice. Societatea comercială a fost sancționată cu amendă contravențională.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS