21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Elevă jefuită pe stradă de o gașcă de minori

Craiova: Elevă jefuită pe stradă de o gașcă de minori

O fată de 17 ani din Bălcești, Vâlcea, elevă la un colegiu din municipiul Craiova, a fost jefuită joi seară, în plină stradă, de un grup format din patru minori de etnie romă.
Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj, în jurul orei 17.00, cei patru minori, cu vârste cuprinse între 10 și 13 ani, au acostat eleva pe strada Constantin Brâncoveanu și i-au sustras un telefon mobil, după care au rupt-o la fugă. Oamenii legii au mai precizat că se încearcă identificarea celor patru minori și se fac cercetări pentru comiterea infracțiunii de furt, faptă pedepsită cu închisoarea de la șase luni la
trei ani sau cu amendă. „A fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de furt și se fac cercetări pentru identificarea autorilor și luarea față de aceștia a măsurilor legale“, au precizat pentru GdS reprezentanții IPJ Dolj. Potrivit unor surse GdS, de fapt, eleva ar fi fost victima unei infracțiuni de tâlhărie, pentru că unul dintre atacatori ar fi amenințat eleva cu un cuțit, însă acest lucru nu a fost confirmat de polițiștii doljeni. Potrivit Codului Penal, tâlhăria, adică furtul săvârşit prin violenţe sau ameninţări, se pedepsește cu închisoarea de la doi la șapte ani.
Se pare că minorii care au jefuit eleva de 17 ani sunt cunoscuți pentru comiterea mai multor furturi din farmacii, magazine sau case de amanet prin metoda distragerii atenției.
Gazeta de Sud a prezentat în mai multe rânduri situația infracțiunilor comise în municipiul Craiova de grupuri de minori – „Magazine și farmacii, prădate de o gașcă de minori“ (5 septembrie 2015), „Craiovenii, prădați pe străzi de minori romi“ (14 ianuarie 2016), „Minorii delincvenţi care terorizează Bănia“ (21 martie 2016). Mai mulți minori care nu au împlinit vârsta de 14 ani au ajuns să fure în plină zi, din buzunare și genți, din farmacii și baruri. În ultima vreme, mai multe șoferițe au căzut victimele furturilor comise din mașini prin metoda distragerii atenției.
De fiecare dată, polițiștii doljeni au precizat că nu prea au ce să facă în cazul acestor infracțiuni, pentru că, potrivit legii, minorii care nu au împlinit 14 ani nu răspund penal.
În schimb, oamenii legii le recomandă craiovenilor să își supravegheze bunurile în magazine și mijloacele de transport, iar când achită diverse cumpărături să nu scoată toți banii din buzunar sau portofel. Atunci când se urcă în mașină, șoferii sunt sfătuiți să închidă ușile și să nu lase obiecte de valoare la vedere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS