14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Amenzi de peste 47.000 de lei date comercianţilor de carne, produse din carne și băuturi alcoolice

Craiova: Amenzi de peste 47.000 de lei date comercianţilor de carne, produse din carne și băuturi alcoolice

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu reprezentanți din cadrul DSVSA Dolj și inspectori din cadrul Departamentului de Inspecții al MADR, au desfășurat, în ultimele două zile, mai multe activități pentru prevenirea şi combaterea faptelor de evaziune fiscală şi a activităţilor ilicite de comerţ din domeniul „comercializării cărnii, produselor din carne și băuturilor alcoolice”.

În cadrul activităților au fost efectuate verificări și controale la 24 societăţi comerciale, dar și la 10 persoane fizice, astfel fiind constatate 12 abateri de natură contravențională pentru care s-au aplicat amenzi de peste 47.000 lei. De asemenea, s-a dispus confiscarea a 50 de kilograme de carne și peste 2.500 litri de vin.
Cu ocazia controlului efectuat în municipiul Craiova, Piața Centrală – Hala de Carne, s-a constatat că reprezentanții unui agent economic ofereau spre vânzare 45 kg carne miel pentru care nu s-a putut prezenta documente de provenienţă.
Agentul economic a fost sancţionat contravenţional cu suma de 10.000 lei și i s-au confiscat 45 de kilograme de carne de miel, în valoare de 1.000 lei, pentru lipsa prezentării documentelor de proveniență.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS