3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Săptămâna Marii Britanii la Filarmonica "Oltenia

Craiova: Săptămâna Marii Britanii la Filarmonica „Oltenia

Stagiunea „Europa” se apropie de final, patru săptămâni ne mai despart de închiderea oficială a celui mai ambiţios proiect dedicat muzicii simfonice europene. Marea Britanie este reprezentată de trei tineri muzicieni, dirijorul Christopher Petrie şi violonistele Tanya Sweiry şi Naori Takahashi. Concertul de vineri seara, inclus în programul Festivalului Internaţional “Shakespeare” aduce două lucrări în primă audiţie, alături de „Ciocârlia în zbor” de Ralph Vaughan Williams (care se regăseşte pe coloana sonoră a filmului australian The Year My Voice Broke) şi misterioasele variaţiuni “Enigma” de Edward Elgar.

Astăzi, de la ora 19.00, la Muzeul de Artă va fi un recital neconvențional, intitulat “Convorbiri muzicale” al violonistei Naori Takahashi, studentă la Academia Regală de Muzică – Londra. Îşi dă concursul pianista Corina Stănescu. Intrarea este liberă.

Vineri, de la ora 19.00, va fi un Concert simfonic în cadrul Festivalului Internaţional “Shakespeare” – Craiova (ediţia a X-a), interpretat de Orchestra Filarmonicii „Oltenia”, dirijor Christopher Petrie, solistă: Tanya Sweir (vioară).
Preţurile biletelor sunt de: 35 lei; 25 lei (elevi, studenţi, pensionari).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS