17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Proiecte în parteneriat la Tradem

Craiova: Proiecte în parteneriat la Tradem

Casa de Cultură „Traian Demetrescu” organizează sâmbătă, 9 aprilie, începând cu ora 11.00, demararea proiectului în parteneriat „Ora de joacă”. Proiectul este iniţiat de Asociaţia „Inimi Creative” din Craiova, al cărui preşedinte este Manuela Elena Lunganu. Scopul proiectului are ca obiectiv optimizarea relaţiei părinţi-copii, prin intermediul metodelor interactive de dezvoltare personale şi interpersonale de comunicare, relaţionare, empatie şi gestionarea conflictelor.
Întâlnirile din cadrul proiectului se vor desfăşura sub formă de ateliere de terapie prin joc. Atelierele conţin o parte teoretică, psihologică şi o parte practică, concepută sub forma unor jocuri şi exerciţii amuzante.

La deschiderea primei sesiuni din cadrul proiectului se vor detalia obiectivele specifice ale programelor de dezvoltare personală şi tipurile de exerciţii desfăşurate (exerciţiu de prezentare: „Tica Tica Tica Bum”, exerciţiu de empatie: „Ce-ţi place ţie aşa de mult!”; „Baloane de săpun”, exerciţiu de depăşire a propriilor bariere: „Pe teren accidentat”; „Probleme în balon”, exerciţiu de comunicare: „Scapă de anxietate”, exerciţiu de încredere: „O familie constructivă”, exerciţii de bună relaţionare: „Fish and Fisherman”; „Exerciţiu cu cercuri”, exerciţiu de repoziţionare: „Covorul fermecat”; „Întrecerea baloanelor”).
Durata medie a unui atelier indoor este de 1-2 ore. Numărul minim de participanţi în fiecare serie este de 16, iar numărul maxim 26. Atelierele pot fi personalizate, în funcţie de vârsta participanţilor, de disponibilitatea acestora de a participa la jocuri dinamice şi la realizarea obiectivelor urmărite.
Participarea este gratuită.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS