10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Şofer reţinut pentru dare de mită

Craiova: Şofer reţinut pentru dare de mită


Un echipaj de poliție rutieră, care acționa pe Calea București din municipiul Craiova, a oprit pentru control un autoturism la volanul căruia a fost identificat P. Eugen, de 37 de ani, din municipiu.
Polițiștii rutieri au constatat, în urma verificărilor efectuate, faptul că autorizația de circulație provizorie era expirată din 02.04.2016, astfel că autoturismul nu era înmatriculat în circulație.
Cei doi polițiști, inspector de poliție Pupăză Ionuț și agent principal Matei Elvis, i-au adus la cunoștință conducătorului auto că pe numele său vor întocmi dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile legale, împrejurare în care craioveanul de 37 de ani a încercat să le ofere diferite sume de bani pentru a nu i se întocmi documentația necesară cercetării penale.
Având în vedere aceste aspecte polițiștii au informat imediat conducerea inspectoratului și Serviciul Județean Anticorupție Dolj, astfel fiind organizată prinderea în flagrant a bărbatului de 37 de ani în momentul în care oferea polițiștilor 600 de lei.
Şoferul a fost preluat pentru cercetări de către polițiști din cadrul D.G.A. -Serviciului Județean Anticorupție Dolj, în cauză fiind întocmit un dosar de cercetare penală pentru infracțiunea de dare de mită.
În aceeași zi, cel în cauză a fost prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj care a emis pe numele său ordonanță de reținere pentru 24 de ore, fapt pentru care a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al I.P.J. Dolj.
Cei doi polițiști din cadrul Biroului Rutier Craiova, inspector de poliție Pupăză Ionuț și agent principal Matei Elvis, au fost felicitați de comanda inspectoratului care a ținut să precizeze că onoarea, demnitatea și cinstea sunt unele dintre calitățile pe care trebuie să le aibă un polițist, anul trecut în județul Dolj fiind înregistrate 7 situații în care șoferi au încercat să ofere mită unor polițiști.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS