8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj385 de voluntari si 887 beneficiari direcți în proiectele comunitare din 12 comunități mici din sudul ţării

385 de voluntari si 887 beneficiari direcți în proiectele comunitare din 12 comunități mici din sudul ţării

Fundația Vodafone România și Fundația PACT finalizează runda de finanțare Implicat în comunitatea mea, prin care au susținut 12 proiecte comunitare în domeniile: educație, sănătate și servicii sociale necesare categoriilor defavorizate, din 12 sate și orașe mici din județele Argeș, Brăila, Buzău, Dolj, Galați, Olt și Mehedinți. Proiectele au avut ca beneficiari 616 copii, 125 de tineri și 146 de adulți, iar cei 385 de voluntari au sustinut 19.800 de ore de voluntariat. Contribuția locală pentru aceste proiecte s-a ridicat la 75.000 de lei.

În Mehedinți, Asociația Comunității Eșelnița Cazanele Dunării a renovat fostele vestiare și le-a transformat într-un centru comunitar pentru 24 de copii cu cerințe educative speciale și a derulat activități după școală, iar Asociaţia Fiii Lupşei a renovat un corp al școlii și a deschis un centru de tineret pentru 100 de tineri care învață aici dansuri tradiționale.

„Lucrul la centrul de tineret ne-a apropiat mult, am învăţat unii despre alţii detalii pentru că am stat împreună. Poate că până acum nu aveam simţul lucrului făcut fără să aştepţi nimic în schimb. Cu proiectul acesta am demonstrat că nu facem ceva doar pentru că ştim că avem beneficii. Şi am căpătat încredere. Am realizat că lucrurile acestea mari pot fi realizate şi de noi, cei dintr-un sat. Noi ne întâlnim la centru pentru repetiţiile de dans, dar şi pentru a petrece timpul liber. Ne-am apropiat mult ca şi comunitate. Înainte de proiect nu eram aşa uniţi, acum toţi vorbesc despre proiect, ştiu de el, sunt mândri. Vorbesc de el şi oameni din alte zone care au rude la noi în sat. E un sentiment frumos”, a declarat Gabriela Gîrjoabă, membru al Centrului de Tineret din Lupșa de Jos, județul Mehedinți.

În județul Dolj, grupul de inițiativă din Ocolna a dotat grădinița din comunitate cu o centrală termică pentru 133 de copii. 15 copii, alături de Asociația Casa pentru cultură Vârvoru de Sus, au documentat obiceiurile din șapte sate prin metoda Photovoice pentru a pune în valoare resursele comunității. Grupul de inițiativă din Negoi a derulat un program școală după școală cu 30 de copii din familii defavorizate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS