10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPremii de 5000 de euro pentru ideile de afaceri sociale ale studenţilor craioveni la competiţia internaţională Social Impact Award

Premii de 5000 de euro pentru ideile de afaceri sociale ale studenţilor craioveni la competiţia internaţională Social Impact Award

Social Impact Award România (SIA) ajunge astăzi, la ora 15.00, la Craiova, cu sprijinul JCI Craiova și al Asociației Studenților din Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, unde organizează competiția internațională ce încurajează tinerii români dornici să aducă o schimbare în societate prin antreprenoriat social. Tinerii care își doresc să schimbe probleme sociale curente într-un mod inovativ sunt așteptați să aplice până pe 8 mai. Și anul acesta, participanților li s-a pregătit un program educațional complex, premii în bani, spațiu de lucru și conectare, astfel încât ideile lor să se transforme în proiecte concrete.
Echipa Social Impact Award organizează și o serie de workshopuri în mai multe orașe ale țării, în lunile martie și aprilie. Ateliere pe subiecte precum Idea Generation, Business Modelling, Business Processes vor fi susținute în București, Cluj, Timișoara, Ploiești, Iași, Craiova, Brașov și Constanța. Mai multe detalii despre workshopuri și înscrieri vor fi disponibile aici.
La Craiova, workshopul se va desfășura la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor (str. Al. I. Cuza, nr.13), sala 228.

După 8 mai, organizatorii vor selecta 8 idei de proiecte care vor intra într-o etapă de dezvoltare și incubare a ideilor pe parcursul verii alături de Youth Hub și Incubatorul Universității Alternative. Pe 29 septembrie, un juriu format din experți în antreprenoriat social va acorda  3 premii de 1500 de euro, la care se adaugă premiul de popularitate în valoare de 500 de euro, desemnat prin votul comunității. Câștigătorii vor primi și burse de participare la Social Impact Award Europe Summit, care va avea loc la finalul lunii octombrie, la Viena.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS