12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAsociația Vasiliada - Instituția anului în domeniul Asistenței Sociale din România

Asociația Vasiliada – Instituția anului în domeniul Asistenței Sociale din România

Asociația Vasiliada, organizație neguvernamentală aflată sub patronajul Mitropoliei Olteniei, a obținut premiul pentru Instituția Anului la Gala Națională a Excelenței în Asistență Socială. Gala a avut loc la Ateneul Român din București în această săptămână și a fost organizată pentru al treilea an consecutiv de Colegiul Național al Asistenților Sociali din România, cu scopul de a promova profesioniștii din domeniul asistenței sociale.
La eveniment au fost nominalizați aproximativ 1000 de asistenți sociali, instituții sociale sau profesioniști din diverse domenii care susțin asistența socială.
La categoria “Instituția anului” au fost nominalizate 70 de instituții cu caracter social din România, iar în urma deciziei juriului, premiul a fost caștigat de Asociația Vasiliada.
“Lucrarea Asociației Vasiliada reprezintă expresia purtării de grijă a Mitropoliei Olteniei față de semenii aflați în dificultate din Sud-Vestul Romaniei. Mulțumim tuturor acelora care văd în Vasiliada locul unde pot să înfăptuiască binele ca expresie a iubirii aproapelui!” a declarat pr. Adrian Stănulică, președintele Asociației Vasiliada, la momentul decernării premiului.
Asociația Vasiliada a devenit, în cei 15 ani de activitate socială, una dintre cele mai reprezentative organizații nonguvernamentale din Oltenia, oferind servicii sociale pentru numeroase categorii de persoane aflate în dificultate, precum: copii aflați în situații de risc, tineri cu dizabilități, persoane vârstnice sau fără adăpost, persoane de etnie romă sau persoane aflate in căutarea unui loc de muncă. De asemenea, Asociația Vasiliada a inițiat numeroase parteneriate cu instituții publice si private pentru a dezvolta proiecte și campanii, la care s-au alăturat și numeroase persoane publice, precum: Baroneasa Emma Nicholson de Winterbourne, Paula Seling, Tudor Gheorghe, Felicia Filip, Liana Stanciu, Cristian Mihăilescu, Ducu Bertzi, Natașa Raab, Diana Țugui.
“ Vasiliada Sfantului Vasile cel Mare trăiește și astăzi prin lucrarea Vasiliadei, în duhul temerii de Dumnezeu și al slujirii aproapelui. Felicităm ostenitorii Asociației Vasiliada și rugăm pe Bunul Dumnezeu să îi întărească în lucrarea lor binefăcătoare“ , a subliniat Înaltpreasfințitul Acad. Dr. Irineu, Mitropolitul Olteniei și Președintele de Onoare al Asociației Vasiliada.

În ultimul an, activitatea Asociației Vasiliada poate fi rezumată în cifre astfel: 3000 de beneficiari direcți, 18 așezăminte și proiecte sociale, 124 de angajați și voluntari și peste 40 de parteneriate comunitare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS