24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSancțiuni contravenționale aplicate de ofiţerii şi agenţii de poliţie

Sancțiuni contravenționale aplicate de ofiţerii şi agenţii de poliţie

Ofiţerii şi agenţii de poliţie au urmărit conştientizarea conducătorilor de autovehicule şi a pasagerilor asupra importanţei utilizării centurii de siguranţă, respectarea prevederilor legale privind circulaţia pietonilor, starea tehnică a autovehiculelor, acordarea de prioritate, consumul de alcool și utilizarea telefonului mobil la volan.
Poliţiştii au controlat 248 autovehicule şi au legitimat un număr de 271 persoane, constatând 144 abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice. Au fost sancţionaţi 34 de șoferi care nu au respectat limita legală de viteză, precum și 11 de conducatori auto care nu purtau centura de siguranță. Totodată polițiștii au aplicat o sancțiune pentru defecțiuni tehnice constatate, respective, o sancţiune pietonilor ce au încălcat normele rutiere. Valoarea sancţiunilor aplicate este de 20.680 lei.
Au fost reținute 3 permise de conducere și retras un certificat de înmatriculare. Pentru contracararea aspectelor negative în trafic şi prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţia rutieră va continua acţiunile pentru combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS