21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Percheziții la persoane bănuite de furturi din locuințe

Dolj: Percheziții la persoane bănuite de furturi din locuințe

Polițiștii doljeni au reușit să documenteze activitatea infracțională a unui grup de tineri cu vârste cuprinse între 13 și 19 ani, care se specializaseră în comiterea de furturi din locuințe. De la începutul anului și până în prezent tinerii sunt bănuiți de comiterea a patru furturi din locuințe în comuna doljeană Apele Vii.

Ieri, polițiștii Secţiei 12 Poliţie Rurală Daneţi au efectuat 4 percheziţii domiciliare în comuna Apele Vii,  la locuințele unor persoane bănuite de comiterea unor furturi din locuinţe sau de deținerea unor bunuri provenite din comiterea de astfel de infracțiuni.

În urma cercetărilor și investigațiilor efectuate, anchetatorii au stabilit faptul că  la sfârşitul lunii ianuarie 2016, F. FLORIN, de 19 ani, M. D., de 15 ani, G. I., de 13 ani şi S. P., 16 ani, toţi din comuna Apele Vii au pătruns fără drept, în curtea imobilului lui I. GHEORGHE, 62 de ani şi, prin efracţie, i-au sustras mai multe bunuri, provocând un prejudiciu de 1900 de lei, faptă nereclamată de către persoana vătămată.
Bunurile sustrase au fost vândute de autori lui N. Georgel, din localitate, fiind recuperate de polițiști şi restituite persoanei vătămate.
De asemenea, în perioada 13.01-13.02.2016,  alt tânăr,I. Sorin, de 19 ani, a pătruns în cursul nopții,  fără drept în curtea locuinţei Elenei B., de  57 de ani, din comuna Apele Vii de unde a sustras un televizor, producându-i un prejudiciu în valoare de 500 de lei, faptă nereclamată de către persoana vătămată.

Totodată, în noaptea de 15/16 februarie, M. D., 15 ani, G. I., 13 ani şi I. SORIN, 19 ani, au pătruns fără drept în locuinţa  Mădălinei O., de 29 de ani, tot din comuna Apele Vii,  de unde au sustras o mai multe electronice, producându-i un prejudiciu de 1000 de lei.
Și în acest caz, bunurile sustrase au fost vândute tot lui N. Georgel,  de la care au fost recuperate de oameni legii și  şi restituite persoanei vătămate.
De asemenea, în noaptea de 23/24.02.2016, I. Sorin, de 19 ani şi M. R., de 15 ani,  au pătruns fără drept, în locuinţa Rebecăi C., de 26 de ani, tot din comuna Apele Vii de unde au sustras mai multe bunuri  o, producându-i un prejudiciu de 1200 lei, faptă rămasă iniţial cu AN.
Polițiștii au recuperat bunurile sustrase, urmând a fi restituite persoanei vătămate.
Oamenii legii continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a autorilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS