17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiovenii, invitaţi să fie actori la Festivalul Shakespeare

Craiovenii, invitaţi să fie actori la Festivalul Shakespeare

Dacă ştiţi că aveţi talent şi puteţi juca un rol într-o piesă de teatru sau dacă vă doriţi să daţi o mână de ajutor la realizarea costumelor sau a decorului dintr-un spectacol, aveţi şansa să demonstraţi toate acestea. Pentru prima oară în istoria sa de 20 de ani, Festivalul Internațional Shakespeare Craiova oferă craiovenilor o oportunitate fără precedent în peisajul orașului nostru.

În curând încep repetițiile pentru un spectacol de Teatru Comunitar. Acesta va fi prezentat în cadrul celei de-a X-a ediții a Festivalului Shakespeare, programat a se desfăşura în Craiova, în perioada 14 – 26 aprilie 2016. Premiera spectacolului va avea loc în ziua de 23 Aprilie, ziua în care s-a născut și ziua în care se împlinesc 400 de ani de la moartea marelui dramaturg. Proiectul, ce va reuni actori profesioniști, dar și oameni din comunitatea craioveană, este o coproducție între Festivalul Shakespeare Craiova, Compania Parrabbola UK, Teatrul Național ”Marin Sorescu” și Compania Teatrulescu. “Totul a pornit de la dl. Emil Boroghină, directorul Festivalului Shakespeare, care l-a invitat la Craiova pe regizorul Philip Parr, directorul artistic al Companiei Parrabbola din Marea Britanie. Spectacolul va avea loc în aer liber și va fi o ocazie unică pentru oameni din orice domeniu de activitate, studenți, pensionari să devină actori, să se implice în construirea decorului și recuzitei, în realizarea costumelor. Oricine are peste 18 ani este binevenit. Vor fi trei săptămâni de repetiții, cu o echipă română și engleză, care, avem convingerea, vor rămâne o experiență de neuitat pentru participanți. În spectacol se va vorbi în limba română și engleză, dar nu este obligatoriu ca participanții să vorbească limba engleză”, a precizat Ramona Drăgulescu, preşedintele Companiei Teatrulescu.
În zilele de 5, 6 și 7 martie va avea loc o serie de castinguri în vederea stabilirii rolurilor fiecărui participant. Se va discuta de asemenea și în privința stabilirii unui orar preliminar de repetiții, în funcție de disponibilitatea participanților. Locurile și orele la care craiovenii se pot prezenta pentru casting vor fi transmise miercuri, 2 martie, iar mai multe detalii despre proiect vor fi dezvăluite în timpul zilelor de casting.
Compania Parrabbola este o companie britanică de realizare de spectacole de teatru, în care muzica şi dansul se întâlnesc deseori, şi care are ca scop principal promovarea talentelor din Marea Britanie, dar şi din toată Europa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS