16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Doi susţinători ai candidaţilor la Rectorat, surprinşi când fotografiau buletinele de vot

Craiova: Doi susţinători ai candidaţilor la Rectorat, surprinşi când fotografiau buletinele de vot

Sursa foto: evz.ro
Sursa foto: evz.ro

Doi studenţi, susţinători ai unuia dintre cei trei candidaţi la şefia Universităţii din Craiova, au fost surprinşi în timp ce fotografiau buletinele de vot. Cei doi s-au fotografiat când puneau ştampila pe numele Prorectorului Cezar Spînu. Reprezentanţi ai IPJ Dolj, aflaţi la faţa locului pentru supravegherea procesului de vot, au fost sesizaţi de o persoană din comisie că doi studenţi au fost observaţi fotografiind buletinele de vot după ce au aplicat ştampila. Poliţiştii spun că studenţii nu pot fi amendaţi sau cercetaţi pentru că nu este vorba de alegeri legislative. Membrii comisiei de supraveghere a procesului de votare au depus şi o sesizare scrisă la IPJ Dolj.

Astăzi are loc primul tur de alegeri pentru desemnarea viitorului rector al Universității din Craiova. Pentru acest demers au fost organizate două secții de votare în fața Sălii Albastre din clădirea centrală a universității. Cadrele didactice și studenții sunt așteptați să-și exprime opțiunea de vot în intervalul orar 8.00 – 18.00.

Pentru alegerea viitorului rector sunt așteptate la urne 847 de cadre didactice, la care se adaugă 73 de reprezentanți ai studenților, repartizați pe două secții de votare. Conform dosarelor de candidatură depuse pentru această funcție, electoratul va avea de ales între actualul rector, prof. univ. dr. Dan Claudiu Dănișor, prorectorul Cezar Spînu și prof. univ. dr. Romulus Lungu de la Facultatea de Inginerie Electrică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS