16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: "Cititorul lunii" a consultat 78 de cărţi la Biblioteca Judeţeană

Craiova: „Cititorul lunii” a consultat 78 de cărţi la Biblioteca Judeţeană

Biblioteca Județeană Alexandru și Aristia Aman a anunțat lista câștigătorilor concursului „Fii tu cititorul lunii!” pentru luna ianuarie. Astfel, 15 cititori ai bibliotecii au fost desemnați „Ctitori incorigibili”, iar Petre Răcuțeanu, în baza celor 78 de cărți consultate în luna ianuarie a anului 2016, a fost desemnat “Cititorul lunii”.

Concursul se adresează tuturor utilizatorilor de servicii pe care le oferă Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”. În fiecare lună, mai muți cititori fideli vor fi remarcați și premiați pentru interesul și atenția acordate activităților de informare și lectură. În vederea desemnării câștigătorilor sunt folosite statisticile de bibliotecă după cum urmează: cititorul cu cele mai multe cărți împrumutate sau consultate în decursul unei luni este desemnat „Cititorul lunii”, urmând ca cinci cititori pentru fiecare compartiment – Împrumut și Consultare la Sala de Lectură – să fie desemnați „Cititori Incorigibili”.
Pentru luna ianuarie, „Cititorul lunii” a fost desemnat Petre Răcuțeanu, iar alți cincisprezece cititori au fost desemnați „Cititori incorigibili”: Ileana-Mihaela Boldișor, Mihai-Virgil Borcoși, Radu Cadea, Maria-Mădălina Chițu, Ion Cristescu, Alexandru-Răzvan Dumitru, Constantina Georgescu, Maria-Claudia Linca, Alexandra-Maria Mihai, David Pîrvulescu, Silvia-Angela Petrescu, Cerasela-Antonela-Emilia Petrulian, Cornel Rîndășoiu, Mihai Simion și Adrian Florin Șocîte.
Cititorul lunii, Petre Răcuțeanu, a declarat că va continua să rămână un cititor fidel al Bibliotecii Aman pe care „o consideră o instituție de mare prestigiu”. „Citesc cărți de la bibliotecă. Am crescut cu cărțile din cea mai fragedă copilărie. Felicit inițiativa organizatorilor și mă bucur nespus de mult de calitatea de cititor incorigibil”, a declarat doamna Silvia-Angela Petrescu, unul dintre cei 15 cititori incorigibili.
Biblioteca Judeţeană va continua organizarea acestui concurs și premierea cu cărți a celor mai fideli cititori la începutul fiecărei luni calendaristice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS