24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Copiii Centrului social „Best Life”, înscriși la atelierele de creație din cadrul Teatrului „Colibri”

Craiova: Copiii Centrului social „Best Life”, înscriși la atelierele de creație din cadrul Teatrului „Colibri”

Copiii Centrului social multifuncțional „Best Life” pentru copiii dezavantajați social al Arhiepiscopiei Craiovei vor participa în perioada 8 – 12 februarie la atelierele de creație din cadrul Fabricii de povești electroColibri, organizate de Teatrul pentru Copii și Tineret „Colibri”. Luni, începând cu ora 10.00, copilașii vor fi implicați în atelierul de creație “Copii, povești și păpuși”, coordonate de actorii Adriana Ioncu și Daniel Mirea, pe care publicul i-a văzut în numeroase reprezentații la Colibri, printre care „Vrăjitorul din OZ” sau |„Ursul păcălit de vulpe”.

Atelier de creație pentru elevi din Băilești

Marți, 9 februarie, de la ora 10.00, copiii vor fi implicați în atelierul de creație “Dincolo de poveste”, cu Rodica Prisăcaru și Mugur Prisăcaru. După cum menționează reprezentanții Teatrului „Colibri”, în cadrul acestui atelier cei mici află ce se întâmplă în culise, cum se transformă un actor în personaj, ce trebuie să știi ca să devii una cu păpușa, iar ea să vorbească în locul tău. Acțiunea de marți va fi destinată elevilor din clasa a IV-a din cadrul Liceului Teoretic „Mihai Viteazul” din Băilești, beneficiari ai Centrului social „Best Life”. Miercuri, un grup de copii ai Centrului social „Best Life” vor lua parte, de la ora 10.00, la atelierul de creație “Micii creatori”, cu Ionica Dobrescu și Daniel Mirea. “Îndrăgiți și aplaudați pentru poveștile dăruite cu bucurie în atâtea reprezentații Colibri, actorii Ionica Dobrescu și Daniel Mirea pun în valoare abilitățile creative ale copiilor și le arată că ei chiar sunt mici creatori. Iar totul se întâmplă prin joc și joacă”, după cum precizează reprezentanții Teatrului „Colibri”. Joi, 11 februarie, beneficiarii Centrului vor participa la atelierul de creație “Primul pas pe scenă”, cu Alis Ianoș și Emanuel Popescu.  Potrivit reprezentanților Teatrului „Colibri”, copiii primesc propunerea de a face primul pas pe scenă chiar de la actorii Alis Ianoș și Emanuel Popescu, de care s-au bucurat în spectacole ca „De-a capra cu trei iezi”, „Prietenii Motanului Încălțat”, „Frumoasa din pădurea adormită”.

“Ne distrăm și învățăm”

Vineri, 12 februarie, copilașii vor fi implicați de către actorii Geo Dinescu și Marin Fagu în atelierul de creație “Ne distrăm și învățăm”. “Cunoscuți publicului craiovean din Festivalul Puppets Occupy Street, dar și din spectacole și importante evenimente ale Teatrului Colibri, actorii Geo Dinescu  și Marin Fagu fac echipă cu cei mai frumoși și iubiți pământeni, copiii, pentru a-i iniția în minunata lume a experimentelor. Aici vor descoperi, distrându-se, cum se poate obține electricitate statică, ce este o reacție chimică și multe alte surprize”, ne-au informat  reprezentanții Teatrului „Colibri”.
Activitățile adresate copiilor din cadrul Centrului social multifuncțional „Best Life” al Arhiepiscopiei Craiovei se desfășoară în cadrul unui parteneriat încheiat cu Teatrul pentru Copii și Tineret „Colibri”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS