10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Acţiuni pentru prevenirea furturilor din buzunare

Craiova: Acţiuni pentru prevenirea furturilor din buzunare

Polițiștii craioveni au continuat, și în cursul zilei de ieri, activitățile specifice pentru prevenirea și combaterea furturilor din genți și buzunare din municipiul nostru. Astfel, polițiști de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Craiova – Biroul de Investigații Criminale şi din cadrul Secţiilor Urbane de Poliție au acționat pe principalele artere de circulație, dar și în locurile aglomerate (Centrul Vechi, Piața Centrală, Piața Craiovița Nouă, centrele comerciale Electroputere Mall, Bănie și Pelendava), precum și în mijloacele de transport în comun, pe traseele  RAT Craiova.
Pe parcursul acțiunii au fost continuate activitățile preventive de informare a conducătorilor auto ale mijloacelor de transport în comun, aceștia fiind îndrumați să apeleze telefonic lucrătorii specializați în prevenirea furturilor din buzunare/genți, ori de câte ori iau la cunoştiinţă de apariția în mijloacele de transport a persoanelor cunoscute ca autori de furturi cu acest mod de operare.
În cadrul activităților desfășurate au fost identificați ca suspecți de comiterea de infracțiuni de furt din buzunare 6 persoane, asupra cărora, cu ocazia efectuării controlului corporal sumar, nu au fost găsite bunuri sau valori.
Mai exact, în urma activităților specifice desfășurate,  a fost depistat, pe b-dul 1 Mai, minorul P.O., de 15 ani, în sarcina căruia polițiștii Secției 2 au stabilit că este unul dintre făptuitorii unui furt comis la data de 18.01.2016, în dauna unei pensionare. De asemenea, în stația de autobuz „Segarcea” au fost depistați N. Nicolae, de 45 de ani, D. Costică, de 45 de ani și C. Nicu, de 54 de ani, toți cunoscuți ca autori de furturi din buzunare.

Tot în cadrul acestor activități au fost depistați, în zona Pieţei Centrale, D. Sorin, de 23 de ani și D. Florin, de 24 de ani, ambii din Craiova care au fost cercetați pentru comiterea de furturi din buzunare.

Recomandări pentru prevenirea infracţiunilor de furt din buzunare şi genţi:
– Nu purtaţi portofelul în buzunarul din spate al pantalonilor.
– Nu purtaţi portofelul în plase!
– Nu purtaţi bani sau valori în buzunarele laterale ale hainelor, acestea fiind locurile cele mai vulnerabile și cel mai des vizate de hoți.
– În cazul în care va aflați într-o zonă aglomerată, ţineţi geanta lipită de corp în partea din faţă, cu sistemul de închidere orientat spre dumneavoastră și protejaţi-o cu una din mâini.
– Dacă atunci când vă aflați într-un mijloc de transport în comun, vă simţiţi înconjuraţi şi înghesuiţi de diverşi indivizi, schimbaţi-vă imediat locul.
Dacă aţi fost victima unei astfel de infracţiuni sunaţi la telefonul de urgenţă 112!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS