10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Maratonul păpușilor în vacanța copiilor, la Fabrica de Povești ElectroCOLIBRI

Craiova: Maratonul păpușilor în vacanța copiilor, la Fabrica de Povești ElectroCOLIBRI

Copiii care au visat să devină ucenicii Fabricii de povești electroColibri și nu au reușit să se înscrie la niciun atelier din noua serie, începută la 1 februarie, dar și cei care își doresc o vacanță creativă sunt așteptați să descopere tainele atelierelor de creație, în perioada 8 – 12 februarie.
Actorii Teatrului Colibri: Adriana Ioncu, Rodica Prisăcaru, Alis Ianoș, Ionica Dobrescu, Geo Dinescu, Daniel Mirea, Mugur Prisăcaru, Emanuel Popescu și Marin Fagu le-au pregătit cinci ateliere, diferite de la o zi la alta, în intervalul orar 10:00 – 13:00, în serii de câte 55 de minute fiecare.
Ucenicii vor călători alături de actori prin minunata lume a poveștilor, se vor împrieteni cu păpușile, vor deveni la rândul lor mici creatori, vor cunoaște tehnici de mânuire, de expresie, de mișcare, vor face primul pas pe scenă, vor învăța ce înseamnă arta animației și se vor distra cu fel de fel de experimente.
Prețul biletului pentru un atelier de 55 de minute este 5 lei/persoană. Nu există un număr limitat de locuri și pot participa la cursuri copii de toate vârstele.

Luni, 8 februarie
10:00 – 13:00 Atelier de creație
“Copii, povești și păpuși”, cu Adriana Ioncu și Daniel Mirea
Coordonatorii atelierului, actorii Adriana Ioncu și Daniel Mirea, pe care publicul i-a văzut în numeroase reprezentații la Colibri, printre care Vrăjitorul din OZ sau Ursul păcălit de vulpe, le propun copiilor o incursiune prin universul poveștilor, aduse în scenă prin spectacolele în care mesajele ajung la ei prin intermediul păpușilor.

Marți, 9 februarie
10:00 – 13:00 Atelier de creație
“Dincolo de poveste”, cu Rodica Prisăcaru și Mugur Prisăcaru
Cunoscuții actori Rodica Prisăcaru și Mugur Prisăcaru deschid și în vacanța copiilor porțile deja celebrului atelier Dincolo de poveste, în care cei mici află ce se întâmplă în culise, cum se transformă un actor în personaj, ce trebuie să știi ca să devii una cu păpușa, iar ea să vorbească în locul tău.

Miercuri, 10 februarie
10:00 – 13:00 Atelier de creație
“Micii creatori”, cu Ionica Dobrescu și Daniel Mirea
Îndrăgiți și aplaudați pentru poveștile dăruite cu bucurie în atâtea reprezentații Colibri, actorii Ionica Dobrescu și Daniel Mirea pun în valoare abilitățile creative ale copiilor și le arată că ei chiar sunt mici creatori. Iar totul se întâmplă prin joc și joacă.

Joi, 11 februarie
10:00 – 13:00 Atelier de creație
“Primul pas pe scenă”, cu Alis Ianoș și Emanuel Popescu
Copiii primesc propunerea de a face primul pas pe scenă chiar de la actorii Alis Ianoș și Emanuel Popescu, de care s-au bucurat în spectacole ca De-a capra cu trei iezi, Prietenii Motanului Încălțat, Frumoasa din pădurea adormită. Împreună vor descifra ABC-ul uneia din cele mai frumoase profesii.

Vineri, 12 februarie
10:00 – 13:00 Atelier de creație
“Ne distrăm și învățăm”, cu Geo Dinescu și Marin Fagu
Cunoscuți publicului craiovean din Festivalul Puppets Occupy Street, dar și din spectacole și importante evenimente ale Teatrului Colibri, actorii Geo Dinescu  și Marin Fagu fac echipă cu cei mai frumoși și iubiți pământeni, copiii, pentru a-i iniția în minunata lume a experimentelor. Aici vor descoperi, distrându-se, cum se poate obține electricitate statică, ce este o reacție chimică și multe alte surprize.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS