11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Minori cercetați pentru furturi

Craiova: Minori cercetați pentru furturi

Polițiști din cadrul Biroului de Investigații Criminale Craiova au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea furturilor din genți și buzunare.

Oamenii legii au acționat, în municipiul Craiova, pe principalele artere de circulație, dar și în locurile aglomerate (Centrul Vechi, Piața Centrală, Piața Craiovița Nouă, centrele comerciale Electroputere Mall, Bănie și Pelendava), precum și în mijloacele de transport în comun, fiind astfel vizate locurile și mediile în care au fost semnalate infracțiuni de acest gen.

Cu ocazia desfășurării activităților specifice, în jurul orelor 13:00, a fost depistat, pe b-dul 1 Mai, grupul de minori format din: B.R, de 17 ani, D.R. 16 ani, P.G., 15 ani și D.M., 15 ani. Cei patru minori au fost conduși la sediul poliției, unde s-a stabilit ca primii doi sunt autorii unei infracțiuni de furt, fapta comisă la data de 22.01.2016, când au sustras geanta unei craiovence, iar ceilalți doi minori sunt autorii altei infracțiuni de furt, comisă în 18.01.2016. De asemnea, din verificări a rezultat faptul că, tânăra de 17 ani, este dată în urmărire la nivel național pe numele acesteia fiind emisă sentință penală de internare în S.S.M.R. Buziaș pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie.
În urma analizării materialului probator de către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, s-a concluzionat că fapta lui B.R. și D.R. întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de tâlhărie, atfel că, faţă de aceștia, a fost dispusă continuarea urmăririi penale pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie. Suspecta B.R. a fost reținută pe o perioadă de 24 ore, fiind introdusă în CRAP Dolj.

Prin extinderea cercetărilor efectuate de polițiștii Secției 1 într-o cauză privind furtul unei genți, din incinta unui salon de înfrumuseţare situat pe str. C-tin Lecca, în cursul zilei de ieri, în urma activităţilor specifice desfăşurate a fost identificat M.F., de 13 ani, din Craiova, precum şi a complicelui acestuia, C.A., de 12 ani, din localitate.
De asemenea, prin extinderea cercetărilor s-a stabilit că aceștia sunt şi autorii furtului comis în seara zilei de 27.01.2016, când au sustras suma de 356 lei dintr-o geantă, precum şi a furtului unui telefon mobil din incinta recepției unui hotel din Craiova.
Pe numele celor doi a fost întocmit dosar de cercetare penală și se continuă cercetările sub  aspectul comiterii infracțiunii de furt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS