13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Centrul comunitar de zi pentru copii și tineri al Crucii Roșii se inaugurează mâine

Craiova: Centrul comunitar de zi pentru copii și tineri al Crucii Roșii se inaugurează mâine

Filiala de Crucea Roșie Dolj va deschide, miercuri, 3 februarie, începând cu ora 10.00, la sediul din Craiova, str. Dragalina, nr. 17, Centrul comunitar de zi pentru copii și tineri.

Prin deschiderea acestui nou serviciu, 500 de copii și tineri din comunităţi dezavantajate, cu vârste cuprinse între 6-19 ani, din orașul Craiova și familiile acestora vor fi incluși în activități care au ca scop prevenirea abandonului școlar, dobândirea de noi abilități de viață, precum și îmbunătățirea competențelor personale și sociale. Zilnic, 50 dintre acestia, elevi in clasele I-IV vor beneficia de o masă caldă și de ajutor la teme. Toate aceste activități vor fi susținute de voluntari ai filialei de Cruce Roșie Dolj – elevi, studenți și cadre didactice.

Proiectul “Incluziunea socială a copiilor și tinerilor din România cu sprijinul și implicarea comunității – Centre comunitare de zi pentru copii și tineri din comunități dezavantajate în 3 zone din România” se derulează pe parcursul a trei ani (2014 – 2017), este implementat de Societatea Națională de Cruce Roșie din România și finanțat de Fundația Velux prin Crucea Roșie Daneză.

La eveniment vor participă Ioan Silviu Lefter, director general al Societății Naționale de Cruce Roșie din România, Carsten Mahnfeld, reprezentant al Crucii Roșii Daneze, membri ai Comitetului Filialei de Cruce Rosie Dolj precum și reprezentanți ai autorităților publice din domeniul asistenței sociale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS