9 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMitropolia Oltenia: Femeia a fost înmormântă în viitorul cimitir baptist

Mitropolia Oltenia: Femeia a fost înmormântă în viitorul cimitir baptist

Mitropolia Olteniei consideră că nu există şi nici nu a existat nici un conflict între Comunitatea Baptistă şi Parohia Ortodoxă din localitatea Tălpaşi, judeţul Dolj, atât preotul paroh Constantin Boiangiu, cât şi pastorul din localitate întreţinând o atmosferă de dialog şi respect reciproc. Lămuririle au fost aduse după ce o femeie din Confesiunea Bapstistă, din Tălpaşi, a decedat, iar preotul ortodox nu a permis înhumarea în cimitirul din localitate.
„În cimitirul ortodox au mai fost înmormântaţi cetăţeni de alte confesiuni, preotul Boiangiu participând în calitate de consătean la astfel de evenimente din viaţa comunităţii. Mormântul defunctei este aşezat în vecinătatea Casei de Rugăciuni Baptiste. Mai mult, există chiar o iniţiativă comună, a Preotului Boiangiu şi Pastorului baptist, pentru înfiinţarea unui cimitir care să deservească comunitatea baptistă.
Persoana decedată este prima înmormântată în acest cimitir, care aparţine comunităţii baptiste, având avizul Primăriei pentru înhumare.
În ceea ce priveşte afirmaţia Preotului Constantin Boiangiu de a solicita o pompă de apă în schimbul intervenţiei sale la postul Digi TV, o socotim a fi neinspirată şi nepotrivită contextului discuţiei în care a fost antrenat”, se precizează în comunicatul Mitropoliei Olteniei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS