27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljInspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia”, în sediu nou

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia”, în sediu nou

Prefectul judeţului Dolj, Nicolae Sorin Răducan, a participat astăzi la inaugurarea noului sediu al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj – centrul de Coordonare şi Conducere a intervenţiei în caz de dezastre.

„În calitatea de prefect al judeţului Dolj şi de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, pot să vă spun că sunt mult mai liniştit când văd că eforturile Consiliului Judeţean de a accesa fonduri europene s-au concretizat, astfel încât Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Oltenia al Judeţului Dolj beneficiază acum de dotări la cele mai înalte standarde, asemenea ţărilor dezvoltate din Uniunea Europeană.
Datorită acestor echipamente de ultimă generaţie avem posibilitatea să acţionăm la orice tip de intervenţie. S-au achiziţionat bărci speciale, Doljul fiind un judeţ riveran Dunării, există un echipaj de scafandrii, şi, de asemenea, personalul din cadrul ISU Dolj este foarte bine pregătit să intervină în perioada de iarnă,” a spus prefectul de Dolj.
Nicolae Sorin Răducan a participat şi la prezentarea tehnicii de intervenţie achiziţionată prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România – Bulgaria 2007-2013, precum şi la evaluarea anuală a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS