3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Cercetat pentru sustragerea unui autoturism și a unor arme de vânătoare

Dolj: Cercetat pentru sustragerea unui autoturism și a unor arme de vânătoare

Polițiștii specializați în investigații criminale din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, Poliției municipiului Băilești, Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și specialiști ai Serviciului Criminalistic Dolj au colaborat și desfășurat activități specifice de cercetare reuşind să identifice în scurt timp un tânăr bănuit de sustragerea unui autoturism și a unor arme de vânătoare.

Aseară, la ora 21.45, polițiștii doljeni au fost sesizați prin SNUAU 112 despre faptul că, persoane necunoscute, au sustras un autoturism din localitatea Negoi, județul Dolj. Autoturismul, aparţinând lui M. Dumitru, de 46 de ani, din Catane, Dolj, a fost lăsat pornit, cu cheile în contact şi neasigurat. De asemenea, în interiorul vehiculului se aflau două arme de vânătoare, ambele calibru 16 mm precum și o centură cu 10 cartușe, deţinute legal de M. Dumitru şi B. Dorin, de 45 de ani, din aceeași localitate, pe care cei doi vânători le lăsaseră în autovehicul după ce se întorseseră, de puțin timp, de la partidă de vânătoare legal organizată.
Polițiștii ajunși la fața locului au informat și celelalte structuri de poliție care s-au mobilizat, fiind constiuită o echipă complexă, în vederea identificării autorilor și recuperării celor două arme de vânătoare, precum și a muniției.
În urma investigațiilor efectuate, în jurul orei 02.00, polițiștii din Băilești au identificat, în trafic, autoturismul sustras, la volan fiind D. Dragoş, de 22 de ani, din Negoi, Dolj, care nu poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule și se afla sub influența băuturilor alcoolice, având o concentrație alcoolică de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost condus la Spitalul Băilești unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Astfel, oamenii legii au stabilit faptul că tânărul, care se afla sub influența băuturilor alcoolice și în ciuda faptului că nu avea permis de conducere, a sustras autoturismul, din localiatea Negoi, iar armele descoperite în interiorul vehiculului le-a vândut unui doljean din localitatea Ghidici.
Având în vedere buna colaborare interinstituțională existentă între Poliție – Parchet -Judecătorie, polițiștii au obținut în scurt timp autorizația de percheziție emisă de magistrații Judecătoriei Băilești, și în această dimineață au efectuat o percheziție, în localitatea Ghidici, unde, la locuința lui M. Marian, de 37 de ani, unde au descoperit cele două arme de foc, precum și cele 10 cartușe, care au fost ridicate în vederea cercetărilor.

În cauză oamenii legii au întocmit dosar de cercetare penală, suspectul fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de furt calificat, conducere sub influența băuturilor alcoolice, conducere fără permis şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.
De asemenea, polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Exploziv și Substanțe Periculoase vor lua măsura anulării dreptului de deținere, port și folosire a armelor de vânătoare pentru cei doi vânători, întrucât aceștia au manifestat neglijență în păstrarea armelor și munițiilor.
Cercetat în acest dosar este și doljeanul din localitatea Ghidici care a cumpărat armele și muniția pentru sâvârșirea infracțiunii de deținere ilegală de arme și muniții.

Poliţia vă recomandă:
– La coborârea din autoturism, scoateţi cheia din contact, chiar dacă veţi lipsi pentru un timp foarte scurt. Furtul unui autoturism cu cheile lăsate în contact durează doar câteva SECUNDE;
– Dacă obişnuiţi să parcaţi autoturismul în curte sau garaj, nu lăsaţi cheile în contact atunci când coborâţi pentru deschiderea porţilor;
– Nu lăsaţi cheile în contact nici atunci când autoturismul se află parcat în propria curte;
– Parcaţi autoturismul astfel încât să fie vizibil din locuinţa dumneavoastră şi pe cât posibil în locuri iluminate şi cât mai circulate;
– Montaţi un sistem de alarmă antifurt, de cele mai multe ori costă mai puţin decât paguba suferită în urma unui furt;
– Schimbaţi imediat sistemele de siguranţă ale autoturismului, dacă aţi pierdut sau v-au fost sustrase cheile acestuia;
– Anunţaţi imediat Poliţia dacă v-au dispărut plăcuţele cu numărul de înmatriculare ale vehiculului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS