12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: 17 percheziţii la persoane bănuite de proxenetism şi trafic de persoane

Craiova: 17 percheziţii la persoane bănuite de proxenetism şi trafic de persoane

Polițiștii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate și procurorii DIICOT din Craiova efectuează 17 percheziții pentru destructurarea a 2 grupări infracționale specializate în trafic de persoane, proxenetism și infracțiuni cu violență. 16 mandate de aducere urmează să fie puse în aplicare.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova și procurorii DIICOT – ST Craiova au efectuează 17 percheziţii domiciliare pentru destructurarea a două grupări infracționale organizate specializate în trafic de persoane, proxenetism și infracțiuni cu violență. Din cercetări a reieșit că, începând cu 2011 și până în prezent, membrii celor două grupări infracționale organizate ar fi racolat mai multe tinere, pe care le-ar fi transportat în Roma – Italia, Berlin – Germania și în Barcelona – Spania, unde le-ar fi exploatat sexual, obţinând venituri ilegale de peste 1.000.000 de euro.
De asemenea, a rezultat că ambele grupări infracționale erau organizate pe niveluri de ierarhizare bine definite, iar fiecare membru ar fi avut un rol infracțional prestabilit.
Față de persoanele în cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de constituire de grup infracţional organizat, trafic de persoane, proxenetism și pentru comiterea de infracțiuni cu violență.
Polițiștii vor pune în aplicare 16 mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Craiova, pentru audieri.
Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.
La activități participă şi poliţişti din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate din Olt, Gorj și Mehedinți, precum și polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS