21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Neatenția la volan a făcut o victimă

Craiova: Neatenția la volan a făcut o victimă

O şoferiţă de 42 de ani, din Craiova, în timp ce conducea ieri un autoturism, pe str. H.Ford, dinspre bdul Decebal către strada Preciziei, iar în dreptul ISU Dolj nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, carosabil acoperit cu zăpadă, a intrat în derapaj şi a pătruns pe sensul opus, unde a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un bărbat de 33 de ani, din municipiu.
În urma accidentului a rezultat vătămarea uşoară a unui pasager de 36 de ani, din Craiova, aflat în primul autoturism și rănirea gravă a șoferului de 33 de ani.
Polițiștii tutieri ajunși la fața locului au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Având în vedere condiţiile meteo nefavorabile este important ca înainte de a porni la drum, fiecare conducător auto, să-şi echipeze corespunzător maşina pentru sezonul rece.
Poliţiştii recomandă conducătorilor auto să utilizeze preponderent frâna de motor şi să evite efectuarea depăşirilor, care în asemenea condiţii meteo-rutiere se dovedesc extrem de periculoase.

Poliţiştii rutieri recomandă ca luminile de întâlnire să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri, nu doar pe cele pe care există obligativitatea instituită prin lege.
Totodată, poliţiştii recomandă conducătorilor de vehicule să circule cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic.
Pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.
Este important ca în zonele urbane să nu se oprească ori să se staţioneze cu autovehiculele pe traseele de deplasare a mijloacelor de transport public, pentru a permite intervenţia mijloacelor de deszăpezire şi desfăşurarea traficului, în general.
Pietonilor li se recomandă să-şi sporească atenţia, atât în timpul deplasării, cât şi în momentul traversării arterelor rutiere care obligatoriu trebuie făcută doar prin locurile special amenajate şi după o temeinică asigurare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS