6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAcțiuni caritabile organizate de Penitenciarul Craiova

Acțiuni caritabile organizate de Penitenciarul Craiova

 


Penitenciarul Craiova a organizat în această perioadă acțiuni de suport material destinate copiilor instituționalizați și familiilor defavorizate

În cadrul proiectului intitulat „Crăciunul – sărbătoarea bucuriei și a solidarității umane”, Penitenciarul Craiova a desfăşurat o acţiune de întrajutorare a 15 familii nevoiaşe din localitatea Ghindeni, judeţul Dolj.
Evenimentul s-a desfăşurat cu sprijinul persoanelor private de libertate din Penitenciarul Craiova. 980 de deținuți au donat raţia de alimente alocată mesei de dimineaţă, astfel colectându-se biscuiți, făină, de cutii de pateu, salam, zahăr și ouă.

Astăzi, un grup de șase deținuți au oferit jucării, confecționate de ei în cadrul atelierelor ocupaționale organizate în penitenciar,copiilor din Complexul de Servicii Comunitare” Noricel” din Craiova.
Personalul Penitenciarului Craiova a donat de asemenea alimente, haine şi jucării familiilor selecţionate ca având o situaţie materială precară de către Serviciul Social al Primăriei Ghindeni, precum și copiilor din Complexul Noricel.
Scopul campaniei de întrajutorare a fost crearea unui climat specific sărbătorilor de iarnă pentru copiii instituționalizați și familiile cu situație materială precară, implicarea personalului și a deținuților în viața comunității, dezvoltarea la persoanele aflate în custodia sistemului penitenciar a spiritului de empatie, a generozității, a toleranței și a dorinței de implicare în acțiuni generatoare de sentimente pozitive.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS