24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPompierii doljeni au stabilit pagubele produse de incendiul din Târgul Municipal

Pompierii doljeni au stabilit pagubele produse de incendiul din Târgul Municipal

Pompierii doljeni au făcut bilanţul pagubelor produse în urma incendiului care a izbucnit vineri, 11 decembrie, în Târgul Municipal din Craiova. Potrivit unui comunicat al ISU Dolj, la sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta cu violență și degajare mare de fum în zona standurilor cu îmbrăcăminte, încălțăminte, materiale textile, produse cosmetice și aparatură electrică, în suprafață de aproximativ 4.921 mp, cu posibilitate de propagare la standurile de alimentație publică și la Regia Autonomă RAR Craiova. În sprijin au fost solicitate forțe suplimentare din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Craiova, Secției de Pompieri Craiova și SPSU Presting.

În urma acestuia au ars:
– construcția provizorie formată din 600 standuri din lemn fără închidere perimetrală (standuri), confecționată pe structură din material lemnos și învelitoare din tablă ondulată, în suprafață de 4.921 mp și aproximativ 60 de tone îmbrăcăminte, încălțăminte, materiale textile sub diverse forme, produse cosmetice și aparatură electrică;
– aproximativ 3 mp. geam plastifiat, aproximativ 1 mp policarbonat și circa 4 mp banner;
– 4 mp. perete din izopan;
– 6 mp. de geam din policarbonat;
– 6 lămpi de iluminat amplasate perimetral și pe construcția reprezentanței și vopseaua aplicată în câmp electrostatic pe o suprafață de aprox. 200 mp.
S-au degradat:
– aproximativ 60 mp. copertină cauciucată;
– circa 1 mp. geam termopan, aproximativ 1 mp. geam sticlă și aproape 60 mp. copertină cauciucată;
– un stâlp metalic pentru iluminat exterior, aproximativ 100 bucăţi țiglă și în jur de 140 mp. zugrăveală și tencuială pe gardul exterior.
În urma intervenției pompierilor, au fost salvate Sediul Regiei Autonome RAR Craiova și standurile de alimentație publică învecinate. Cauză probabilă a incendiului este în curs de stabilire.
La stigerea incediului au participat 10 autospeciale de lucru cu apă și spumă, o auto ambulanță SMURD, 68 de pompieri, 16 poliţişti, 22 de jandarmi, 19 agenţi ai poliţiei locale şi alte 17 persoane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS