Dolj: Exerciţiu în cazul producerii de inundaţii în oraşul Bechet

Administraţia Bazinală de Apă Jiu participă astăzi la exerciţiul cu forţe şi mijloace în teren “Managementul acţiunilor de intervenţie în cazul producerii unei situaţii de urgenţă generală de inundaţii în oraşul Bechet”, în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013.

Organizatorul acţiunii este Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Oltenia”al judeţului Dolj, exerciţiul făcând parte din implementarea proiectului “Centru de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei în Caz de Dezastre în Regiunea Transfrontalieră”. Vor fi prezenţi şi reprezentanţi de specialitate ai Republicii Bulgaria.

Simularea va consta într-un exerciţiu de apărare împotriva inundaţiilor provocate de revărsarea fluviului Dunărea, în oraşul Bechet.


A.B.A Jiu prin Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj va asigura în cadrul exerciţiului forţe umane şi mijloace de apărare după cum urmează: personal TESA – 5 persoane, personal de intervenţie – 30 de persoane, autobasculante 24 t – 2 bucăţi, buldoexcavator – 1 bucăţi, autoutilitare – 3 bucăţi, saci rafie – 3000 bucăţi, folie polietilenă – 300 kg, hidrobaraje – 300 metri.Comenteaza acum

Alte stiri

9 august 2017

Gorj: Măsuri împotriva pestei porcine africane

În contextul evoluţiei a două focare de pestă porcină africană în două gospodării din municipiul Satu-Mare, confirmate la nivelul Institutului de Diagnostic şi Sănătate Animală, se impune creşterea nivelului de alertă, atât în rândul ...

Sumarul ediției de duminică, 20 august 2017

Top