8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Cod Galben pe râurile Desnăţui şi Teslui

Dolj: Cod Galben pe râurile Desnăţui şi Teslui

Administraţia Bazinală de Apă Jiu anunţă că INHGA a instituit Cod Galben pe râurile Desnăţui (judeţele Dolj şi Mehedinţi) şi Teslui pe parcursul zilei de astăzi, între orele 09.00 – 18.00.

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe pârâul Desnăţui (judeţele Mehedinţi şi Dolj) şi pe unele râuri mici din bazinul inferior al râului Olt aferente judeţelor Dolj, Olt şi Vâlcea.
Aceste fenomene se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinele superioare ale râurilor Desnăţui şi Teslui (afluent al râului Olt).
Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă şi poluări marine în zona costieră”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS