scathd.com
boxfetish.net
extremeclip.net

Marcel Iureș, din nou pe scena Teatrului „Colibri“

Marel Iureș, în spectacolul „Absolut! (Foto: victorloghin.ro)
Marel Iureș, în spectacolul „Absolut! (Foto: victorloghin.ro)


Parteneriatul păpuşilor cu Marcel Iureş şi Teatrul ACT din Bucureşti continuă cu o nouă stagiune „Colibri într-un ACT“. Astfel, marți, 24 noiembrie, de la ora 19.00, are loc spectacolul „Absolut!“ după Ivan Turbincă de Ion Creangă, la Teatrul „Colibri“ Craiova. Spectacolul „Absolut!“ ajunge la Craiova din Ungaria, unde pe 22 noiembrie este prezentat în Sala Studio „Gobbi Hilda“ a Teatrului Naţional din Budapesta.

„Marile şcoli de film îşi învaţă scenariştii şi regizorii să povestească. Să spună poveşti. Câţi dintre noi au mai apucat să audă în copilărie poveşti spuse, nu citite? Poveştile s-au sfărâmat, s-au făcut praf şi pulbere, s-au risipit în filme, texte de cântece şi telenovele. Polemic şi terapeutic ne încercăm puterile cu periculoasa artă a spunerii unei poveşti. Şi nu una oarecare. E vorba despre o poveste printre personajele căreia se află Dumnezeu, Moartea şi Dracul… Oamenii care or să o asculte îşi vor aminti, pentru o vreme, că se poate vorbi despre lucruri mari şi esenţiale fără fasoane, cu umor şi nepăsare. Marcel Iureş se întâlneşte cu Ion Creangă. Pentru multă lume va fi o surpriză. Mai puţină lume va spune însă: <Era şi timpul!>“, nota Alexandru Dabija, unul dintre cei mai importanți regizori de teatru din România.

„Absolut!“ după Ivan Turbincă de Ion Creangă a câștigat „Premiul pentru cel mai bun spectacol al unei companii independente“ la „Festivalul comediei româneşti – festCO“, ediţia a X-a. În cadrul aceluiaşi festival, în 2012, Marcel Iureş a câştigat „Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal“ pentru rolul Caţavencu din „O scrisoare pierdută“, pentru Teatrul de Comedie şi pentru one-man show-ul din „Absolut!“. Spectacolul se adresează unui public de peste 12 ani. Prețul unui bilet este de 20 de lei.


Mirela Marinescu


Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de duminică, 19 noiembrie 2017

Top