5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Câinii poliţişti sunt pregătiţi pentru orice tip de misiune

Dolj: Câinii poliţişti sunt pregătiţi pentru orice tip de misiune


La sediul IPJ Dolj a avut loc în această dimineaţă o convocare a câinilor polițiști din județul Dolj la care au participat şi instructori de dresaj din cadrul Centrului Chinologic de la Sibiu.
Celor 17 câini poliţişti pe care îi are politia doljeană li s-au alăturat, începând de astăzi încă 4 câini care au terminat cursul de calificare, fiind pregătiţi pentru misiuni operative de patrulare – însoţire.

Cei patru câini din rasa ciobănesc german, s-au aflat, împreună cu conductorii poliţişti doljeni, timp de 16 săptămâni alături de alte 38 de echipe canine din ţară, la Centrul Chinologic „Dr. Aurel Greblea” Sibiu, unde au fost îndrumaţi de instructori specializaţi şi cu experienţă pentru îndeplinirea serviciului de patrulare şi intervenţie.
Învăţăturile şi deprinderile acumulate în cadrul stagiului au fost puse astăzi în practică în cadrul unor exerciţii demonstrative specifice de atenţie, imobilizare, reţinere şi conducere în teren. Exerciţiile au fost prezentate şi explicate în detaliu de domnul comisar şef de poliţie Neguţescu Adrian – şeful Catedrei de Dresaj din cadrul Centrului Chinologic Sibiu.
Printre cei 21 de câini ai IPJ Dolj regăsim unii care sunt special antrenaţi pentru îndeplinirea misiunilor de patrulare şi intervenţie, alte patrupede antrenate pentru identificarea tutunului sau a produselor din tutun, dar şi folosiţi în identificarea urmărirea urmelor. Câinii poliţişti vor acţiona împreună cu poliţiştii doljeni pentru creşterea gradului de siguranţă publică din judeţul nostru şi asigurarea unui serviciu poliţienesc modern şi la cele mai înalte standarde de calitate pentru cetăţenii din Dolj în slujba cărora suntem zi de zi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS