20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Minoră, reţinută pentru mai multe furturi

Craiova: Minoră, reţinută pentru mai multe furturi

În cursul zilei de ieri, polițiștii craioveni au reținut pentru 24 de ore o minoră, în vârstă de 14 ani, bănuită de comiterea mai multor furturi calificate.

Polițiștii specializați în investigații criminale din cadrul Secţiei 4 și cu sprijinul lucrătorilor Secţiilor 1 şi 2 au depistat, în Craiova, pe M.F., de 14 ani, din municipiu.
Din investigațiile polițiștilor a rezultat faptul că, în perioada octombrie – noiembrie, a săvârşit nu mai puțin de 5 furturi, toate în municipiul Craiova, prin care s-a produs un prejudiciu de 5800 de lei, 500 de euro și un telefon mobil. Patru dintre fapte au fost comise în dauna unor societăți comerciale, hoteluri sau restaurante, astfel că minora profita de neatenția angajaților și sustrăgea sume importante de bani din casele de marcat sau de pe tejghea. De asemenea, în sarcina suspectei s-a reținut și un furt din autoturism, comis în noaptea de 02/03.11.2015, de unde a sustras 500 de euro, 1000 de lei și un telefon mobil, bunuri care au fost recuperate, minora fiind depistată într-un taxi de polițiști din cadrul Secției 2 Craiova la scurt timp de la comiterea faptei.
În cauză s-a dispus continuarea urmăririi penale faţă de minoră pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat, iar în baza probatoriului administrat a fost luată măsura  reţinerii pe bază de ordonanţă de reţinere pentru 24 ore, fiind introdusă în arestul inspectoratului. Astăzi, dosarul urmează să fie înaintat procurorului de caz cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi arestare preventivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS