8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Premiera spectacolului "Sfârşit"

Craiova: Premiera spectacolului „Sfârşit”

Spectacolul „Sfârșit”, prima producție a stagiunii 2015-2016 a Teatrului Naţional „Marin Sorescu” din Craiova, va avea premiera sâmbătă, 14 noiembrie, ora 18.00, la sala „Ion D.Sîrbu”. „Sfârșit” este primul dintre cele două proiecte regizoral-scenografice de dramaturgie contemporană românească, declarate câştigătoare la ediția a V-a a Concursului de Proiecte Regizoral-Scenografice pentru tinerii regizori şi scenografi români, organizat de Teatrul Naţional „Marin Sorescu”. „Sfârșit” este o dramatizare după proza lui Florin Lăzărescu, semnată de Oana Hodade. Distribuția spectacolului aduce în atenția publicului actori tineri ai Naționalului craiovean: George Albert Costea, Romanița Ionescu, Raluca Păun, Marian Politic, Cosmin Rădescu.
Regizorul spectacolului este tânăra Leta Popescu, preocupată de dramatizarea literaturii contemporane românești pentru scenă, dar și implicată în proiecte interdisciplinare cu teme sociale și de responsabilizare civică. Leta Popescu activează atât în zona teatrului independent, cât și în teatrele de stat. În timpul studiilor (2010-2015) Leta Popescu a colaborat cu Teatrul Național Cluj, făcând asitență de regie la Steaua fără nume (regia Alexa Visarion), Sânziana și Pepelea (regia Alexandru Dabija), Mein Kampf (regia Alexandru Dabija) și Extratereștrii Clandestini (regia Eli Simon) și a participat la o serie de ateliere susținute de regizori precum Cristi Juncu, Bronwyn Twiddle, Alexandru Dabija, David Schwartz.
Odată cu această premeră asistăm și la debutul scenografei Gloria Gagu, recent absolventă de Arhitectură la Cluj-Napoca. În timpul studiilor universitare, Gloria Gagu a obținut o bursă de studii în Olanda și a participat la o serie de workshop-uri axate pe spațiul public. Fiind interesată de scenografia de teatru, Gloria Gagu a lucrat prima dată în acest domeniu la Teatrul Național din Cluj, drept co-scenograf alături de Brândușa C. Bălan, la spectacolul American Dream (regia Leta Popescu).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS