10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Târgul Municipal şi SUCPI pe lista inspectorilor antifraudă

Craiova: Târgul Municipal şi SUCPI pe lista inspectorilor antifraudă

Amenzi și confiscări de circa 2 milioane de euro în prima săptămână de la declanșarea Operațiunii ”Cristal”
În prima săptămână (19 – 25 octombrie) de la declanșarea Operațiunii ”Cristal”, Direcția Antifraudă Fiscală a desfășurat acțiuni de verificare și monitorizare în 21 de centre engros din toată țara. Au fost verificaţi 1.237 contribuabili, fiind aplicate amenzi în valoare de 7.037.905 de lei şi au fost confiscate bunuri și sume numerar în valoare de 2.093.132 de lei.
Unui număr de 13 agenţi economici li s-a suspendat activitatea pentru nedotare cu case de marcat (în cazul celor care ofereau servicii de catering/restaurant în interiorul centrelor engros). 123 agenţi economici li s-a interzis uneia dintre activitățile de comerț engros și endetail, în cazul celor care le desfășurau simultan, în mod nelegal.
Au fost confiscate 78.800 kg legume-fructe şi 58.995 litri de băuturi alcoolice.

Cumpărătorii de mărfuri (clienții centrelor engros) trebuie să solicite și să se asigure că primesc și dețin , pentru mărfurile cumpărate, toate actele prevăzute de lege, facturi, chitanțe, avize, documente transport, bonuri fiscale  după caz, pentru că acțiunile ANAF de control și monitorizare se extind pe întreg traseul bunurilor ce pleacă din centrele engros, până la consumatorul final, inspectorii verificând  toate verigile lanțurilor de comercializare.

Inspectorii antifraudă operează analize de risc cu privire la comercianți, dar și legate de clienții acestora, în funcție de informațiile rezultate din monitorizarea achizițiilor intracomunitare și a importurilor de bunuri

Pe lista celor 15 centre engros alese pentru prima serie de verificări au mai fost adăugate încă 6 astfel de complexuri comerciale pe măsura disponibilizării capacității de control, dar și ca urmare a verificărilor lanțurilor de tranzacționare. Cele 6 centre adăugate pe această listă sunt: Grand Siraj (Iași), SUCPI (Craiova), Redexpo (Ploiești), Complex Comercial Transilvania (Tg Mureș), Pia0ța agroalimentară Stupini (Brașov), Târgul Municipal (Craiova).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS