7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Şase migranţi au fost descoperiţi ascunşi într-un microbuz la frontiera de la Calafat

Dolj: Şase migranţi au fost descoperiţi ascunşi într-un microbuz la frontiera de la Calafat

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – P.T.F. Calafat au descoperit, ascunşi într-un spaţiu special amenajat în interiorul unui microbuz, şase cetăţeni sirieni, care încercau să intre ilegal în Romania. Cei şase migranţi au fost predaţi autorităţilor de frontieră bulgare, conform protocolului existent între cele două state, în vederea continuării cercetărilor şi luării măsurilor legale ce se impun.

În data de 07.10.2015, în jurul orei 07.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, județul Dolj, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul bulgar Todorov K., la volanul unui microbuz marca Iveco, fără încărcătură.
Cu ocazia controlului de frontieră, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari, a descoperit, în partea din spate a microbuzului, un perete dublu cu adâncimea de 60 de centimetri. În compartimentul special amenajat au fost descoperite şase persoane de sex masculin.
În cadrul cercetărilor preliminare, s-a stabilit că persoanele în cauză, care nu aveau documente de călătorie asupra lor, sunt cetăţeni sirieni, cu vârste cuprinse între 17 şi 31 de ani. Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei celor în cauză, iar conform protocolului româno – bulgar, microbuzul, şoferul bulgar şi cei şase migranţi au fost predaţi Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS