10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFord România încheie programul „Luna Globală a Grijii față de Comunitate”

Ford România încheie programul „Luna Globală a Grijii față de Comunitate”

 

Ford România continuă acțiunile inițiate în 2014 și cu sprijinul Ford Fund & Community Services, latura filantropică a companiei, 30 de voluntari ai companiei au reușit să identifice și să implementeze cu succes proiecte sociale în cadrul programului prin care luna septembrie a fost desemnată drept „Luna globală a grijii față de comunitate”.

Astfel, echipa Ford de la Craiova, cu sprijinul Fundației Gazeta de Sud,  a deschis un cabinet mobil la Electroputere Mall, unde în fiecare week-end al lunii septembrie, medici ai Secției de Cardiologie din cadrul Spitalului Județean împreună cu echipa medicală a fabricii Ford, coordonați de Dr. Ancuța Scurtu, au realizat screening cardiovascular gratuite pentru 928 de persoane.

“Scopul programului de screening a fost în principal acela de a depista precoce factorii de risc cardiovasculari precum și bolile cardiovasculare, toate acestea contribuind la prevenirea complicațiilor. Totodată, am încercat să educăm pacienții și să promovăm în rândul acestora un stil de viață sănătos. Cu ajutorul echipei de cardiologie a Spitalului Județean, am putut prescrie scheme de tratament și s-au eliberat rețete medicale pentru pacienții identificaţi cu probleme cardiovasculare. Cazurile grave, inclusiv 2 pacienți depistați cu infarct miocardic recent, au fost trimise urgent la Spitalul Județean pentru investigații mai complexe”, a declarat dr. Ancuța Scurtu, manager-ul medical al Ford România.

Toate datele colectate prin această acțiune au fost transmise Spitalului Județean, care în acest moment le analizează, echipa de aici urmând să monitorizeze pacienții.
Un alt program orientat către pacienți a fost implementat de echipa IT a Ford România la Secția de Chirurgie și Ortopedie Pediatrică din cadrul Spitalului Județean, echipa fiind condusă de Constantin Cîrciumaru, Manager IT Ford România.

Astăzi are loc și deschiderea oficială a noului an universitar și pentru a veni în sprijinul comunității locale și a viitoarei generații de specialiști auto, Ford România anunță că 10 burse pentru studenți vor fi acordate pentru 4 facultăți din cadrul Universității din Craiova. Acestea sunt Facultatea de Administrare a Afacerilor, Facultatea de Mecanică, Facultatea de Electrotehnică și Facultatea de Automatică. Valoarea totală a burselor se ridică la 10.000 de euro, la care se adaugă și 10 motoare EcoBoost de 1 litru pe care compania le donează Facultății de Mecanică și Centrului de Cercetare INCESA.

Proiectele sociale ale Ford România au fost inițiate în 2014 alături de Fundația Gazeta de Sud, când s-au achiziționat echipamente medicale pentru Secțiile de Neonatologie și Pediatrie din cadrul Spitalului Județean, dar au fost renovate și grădinițe și săli de curs ale Universității din Craiova. În plus, anul trecut, în timpul zilelor fără producție, peste 350 de voluntari au fost implicați în diverse activități sociale (acțiuni de ecologizare a zonelor publice din orașul Craiova, inclusiv la Grădina Botanică, lucrări de modernizare a grădinițelor și multe altele).

Ford s-a angajat începând cu anul trecut să investească peste 500.000 USD în proiecte adresate comunității locale ce urmează a fi implementate în Craiova în următorii ani, ca parte a eforturilor globale ale companiei în promovarea filantropiei și voluntariatului.

Pentru a consolida poziția sa de „leadership” în ceea ce privește serviciile adresate comunității, la începutul lunii septembrie, Ford Motor Company a anunțat programul global denumit „Bill Ford Better World Challenge”, un program de grant-uri care va acorda aproape 500.000 USD pentru proiecte sociale identificate de angajații companiei. Programul, cofinanțat de companie și Bill Ford, va colabora cu Ford Volunteer Corps – rețeaua internațională Ford de 30.000 de voluntari care anul acesta își sărbătorește cea de-a 10 aniversare.

„Bill Ford Better World Challenge” își propune să dea voluntarilor oportunitatea de a colabora cu grupurile locale în care Ford deține operațiuni în vederea acordării de finanțare pentru proiecte de servicii comunitare din cadrul noului program de grant-uri. Proiectele se vor concentra pe trei categorii care creează soluții sustenabile pentru nevoile de baza ale comunității – mobilitate; alimentație și locuințe și probleme legate de apă, inclusiv acces, salubritate și igienă. Se estimează că finanțarea va fi acordată până la mijlocul anului 2016.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS