12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: 120 de copii au devenit pentru o zi partenerii poliţiştilor

Craiova: 120 de copii au devenit pentru o zi partenerii poliţiştilor

Pentru creşterea gradului de siguranţă al elevilor şi a personalului didactic şi prevenirea delicvenţei juvenile în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ preuniversitar din zona de responsabilitate, poliţiştii Secţiei 5 Poliţie – Compartimentul Poliţiei de Proximitate, au organizat un concurs pe teme de cunoştinţe de circulaţie pe drumurile publice intitulat „Permis de Pieton”, la care au participat elevi de clasele a patra de la toate Şcolile gimnaziale de pe raza de competenţă, şi anume Şcoala Alexandru Macedonski, Şcoala Mihai Viteazu, Şcoala Elena Farago şi Şcoala Decebal.

Concursul s-a desfăşurat la Şcoala Alexandru Macedonski, iar după ce copiii au răspuns la cele 10 întrebări ale „chestionarului”, au fost răsplătiţi cu premii pe măsură, constând în fructe, dulciuri, răcoritoare, rechizite şcolare, diplome şi baloane personalizate.

Partea a doua a activităţii a constat în executarea unui filtru rutier de către agenţii de poliţie din Dispozitivul de Siguranţă Publică al Secţiei 5 Poliţie, pe str. G.Enescu, ajutaţi fiind de partenerii noştri din ziua de astăzi, copii de clasa a patra de la Şcoala Alexandru Macedonski, care le-au înmânat tuturor conducătorilor auto câte un balon şi i-au rugat să aibă mai multă grijă şi răbdare atunci când îi întâlnesc în drumurile dumnealor pe cei mai mici participanţi la trafic.

Iniţiativa a fost primită cu entuziasm de toţi conducătorii auto, care i-au felicitat pe copii pentru curajul lor şi le-au promis că vor asculta rugămintea de a fi mai atenţi atunci când întâlnesc copii pe stradă.

La întreaga activitate au participat 120 de copii şi cadre didactice şi au fost distribuite 400 de orare conţinând sfaturi preventive, 200 de baloane inscripţionate cu denumirea „Săptămâna prevenirii criminalităţii 2015”, rechizite şcolare (caiete, ustensile de scris).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS