17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj"Promenada Inimilor" la Craiova

„Promenada Inimilor” la Craiova

Rotary Club Craiova, Rotary Club Probitas Craiova şi Asociaţia de Sprijinire a Cardiologiei din Oltenia, împreună cu partenerii lor şi cu sprijinul Primăriei Craiova, continuă programul „Promenada Inimilor”, cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii, sărbătorită în fiecare an pe  29 septembrie.
Locuitorii Craiovei sunt invitaţi la mişcare, la un stil de viaţă sănătos, menit să protejeze în special sănătatea inimii.
Participanţii îşi dau întâlnire duminică, 27 septembrie, începând cu ora 9.00 , în zonaMcDonald’s.

Cu o zi înainte, sâmbătă 26 septembrie, ora 10.30, se desfăşoară Cycling Day, cu plecare din Parcul “Nicolae Romanescu”, intrarea de la statuie .

Reputatul specialist în cardiologie dr. Constantin Militaru precizează : „Organizăm aceste evenimente cu scopul de a ne aminti că avem o inimă care bate cu regularitate în pieptul nostru, care ne serveşte credincioasă, pe care trebuie să o respectăm” .
În Piaţa „Mihai Viteazul”, se vor organiza următoarele manifestări:
– Craiova dansează în stradă, gimnastica şi recuperare medicală
– Spectacol pe două roţi, street workout.
– Medicii sunt alături de noi – puncte de control medical, cadiologic, tensiune, etc.
Este o ocazie de a reaminti autorităţilor locale şi publicului importanţa utilizării bicicletei ca o componentă esenţială a sănătăţii populaţiei, a mobilităţii urbane durabile alături de transportul public şi deplasarea pietonală.
Simultan, evenimentul este organizat în parteneriat şi în oraşul Rm. Vâlcea, de către Cluburile Rotary, printr-un cros pe traseul de pe bulevardul oraşului.
„Promenada Inimilor” – program inţiat de Fundaţia Irlandeză a Inimii şi implementat deja în peste 10 ţări europene, a avut un succes răsunător şi printre români. În 2013, la eveniment au participat mii de persoane din 25 de oraşe, iar în 2014 peste 10.000 de persoane din 35 de oraşe. În Craiova, evenimentul s-a bucurat de o participare numeroasă, peste şapte sute de craioveni alăturându-se  evenimentului în 2014.

Programul este următorul:
– Înscrierea participanţilor la „Crosul inimilor”, începând cu ora 9.30, în cortul amplasat lângă Mc Donald’s, pe 2 categorii de vârstă:
sub 18 ani şi peste 18 ani.
– Start în „Crosul inimilor” şi în „Promenadă Inimilor” ( zonaMc Donald’s)
• ora 10:00 – plecare in „Promenadă inimilor” (plimbare), categoria peste 45 ani
• ora 10:15 – start în „Crosul inimilor”, categoria sub 18 ani
• ora 10:20 – start în „Crosul inimilor”, categoria peste 18 ani
– Sosirea în „Crosul inimilor” şi în „Promenada Inimilor” (zona Piaţa Prefecturii)
– Festivitatea de Premiere (zona Piaţa Prefecturii)
• ora 11:30 – festivitatea de premiere „Crosul inimilor”, pe cele 2 categorii de vârstă respectiv, cel mai tînăr şi cel mai în vârstă participant
• ora 12:00 – 13:30 – Comunicare între participanţi,demonstraţii, alte forme de mişcare: Craiova dansează în stradă, Gimnastică şi recuperare medicală, Promenadă şi Crosul Inimilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS