11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Amenzi de peste 30.000 de lei şi 15 permise suspendate în acest weekend

Dolj: Amenzi de peste 30.000 de lei şi 15 permise suspendate în acest weekend

În acest sfârșit de săptămână, polițiștii rutieri doljeni au acţionat pe principalele drumuri din județul nostru pentru prevenirea accidentelor cauzate de nerespectarea regimului legal de viteza, precum și de neacordarea de prioritate de către conducătorii auto pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea străzii prin loc prevăzut cu indicator sau marcaj.

De asemenea, polițiștii au verificat și modul în care este respectată legislaţia rutieră de către conducătorii auto înmatriculate în alte state. Oamenii legii au constatat 114 abateri de natură contravențională, pentru sancționarea cărora au aplicat amenzi ce depășesc suma de 30.000 lei, dintre care 30 pentru viteză neregulamentară, 13 pentru neacordare de prioritate pietonilor, iar alte 20 amenzi au fost aplicate pentru abateri săvârșite de șoferii unor vehicule înmatriculate în alte state.
De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice 15 permise de conducere.

Unul dintre şoferii prinşi în ilegalitate a fost C. Gabriel, de 42 de ani, din Craiova, care a condus un autoturism pe Calea Bucureşti şi nu a acordat prioritate de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea străzii. Conducătorul auto a fost sancţionat cu amendă în valoare de 420 lei și i s-a reținut permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 30 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS