27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Amenzi de peste 1,2 milioane de lei în cadrul acţiunii Blocada

Dolj: Amenzi de peste 1,2 milioane de lei în cadrul acţiunii Blocada

Măsurile și activitățile specifice desfășurate de polițiștii doljeni în cadrul acțiunii naționale Blocada, care a avut loc pe toată perioada verii, au condus la amenzi a căror valoare depăşeşte 1.200.000 de lei.

În cadrul acțiunilor organizate au fost angrenați foarte mulţi polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, investigații criminale, investigare a criminalității economice, poliție transporturi și serviciului de arme, explozivi si substanțe periculoase.
Oamenii legii au urmărit responsabilizarea conducătorilor auto cu privire la importanța respectării regimului legal de viteză instituit pe anumite sectoare de drum, precum și depistarea persoanelor care comit abateri de natură penală sau contravențională la regimul circulației și afectează fluența sau siguranța traficului rutier.
În urma acțiunilor și controalelor, polițiștii doljeni au constatat 239 fapte de natură penală, precum și 4.485 de abateri de natură contravenţională pentru sancționarea cărora oamenii legii au aplicat amenzi în valoare 1.212.144 lei. Astfel, au fost aplicate 3757 amenzi la regimul circulației pe drumurile publice, din care 42 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, iar alte 1068 sancțiuni au fost aplicate ca urmare a încălcării regimului legal de viteză.
Polițiștii doljeni au reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce 229 de permise de conducere, iar 101 certificate de înmatriculare au fost retrase. De asemenea, în urma controalelor, oamenii legii au ridicat în vederea confiscării bunuri în valoare de peste 29.613 lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS