10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Trei minori au fost reţinuţi pentru tâlhărie

Craiova: Trei minori au fost reţinuţi pentru tâlhărie

În acest sfârșit de săptămână au fost depistați și prinși trei minori, cu vârste între 15 și 17 ani, bănuiți de comiterea unei tâlhării, iar în baza probatoriului administrat, doi dintre aceștia au fost arestați preventiv pentru 30 de zile.

Vineri, 28 august, polițiștii din cadrul Secţiei 4 Poliţie Craiova au depistat trei tineri pe care îi bănuiau de comiterea unor fapte penale: S.F., de 17 ani, R.P., de 16 ani şi B.F., de 15 ani, toţi din Craiova. În aceeași zi, cei trei suspecți au fost preluaţi pentru cercetări de lucrătorii Secţiei 3 Poliţie, iar în urma  investigațiilor a rezultat faptul că aceștia, în data de 27 august, la ora 15:30, i-au smuls de pe umăr geanta Rodicăi M., de 63 de ani, din Craiova. La data respectivă, în urma cercetărilor efectuate în zona producerii evenimentului, polițiștii au găsit și recuperat geanta părții vătămate în care se afla suma de 2.000 lei, acte personale și un telefon mmobil.
Astfel, în baza materialului probator analizat de procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova s-a dispus faţă de S.F. continuarea urmăririi penale pentru comiterea infracţiunii de „tâlhărie”, iar faţă de ceilalți doi continuarea urmăririi penale pentru comiterea infracţiunii de „complicitate la tâlhărie”.
În aceeași zi, pe numele a doi dintre minori s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale pentru comiterea infracţiunilor comise, cei doi fiind reţinuţi pe bază de ordonanţă de reţinere pentru 24 ore, iar în data de 29 august Judecătoria Craiova a emis mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Pentru a evita infracţiunile de tâlhărie, poliţia recomandă:
– Nu urcaţi în lift cu persoane necunoscute.
– Alegeţi cu grijă traseul pe care vă deplasaţi, evitaţi parcurile, străzile pustii, terenurile şi pe cât posibil, nu circulaţi prin locuri slab iluminate la ore târzii.
– Aveţi grijă să nu vă lăudaţi cu banii, bunurile sau alte valori deţinute în locuinţa proprie.
– Dacă constataţi că sunteţi urmărit, traversaţi strada, faceţi apel la trecători  şi anunţaţi Poliţia.
– Nu permiteţi persoanelor străine să intre în locuinţa dumneavoastră, indiferent demotivele invocate.
– La intrarea într-un imobil, fiţi foarte atenţi dacă în hol sau în zonele întunecate se află persoane suspecte, pretabile la comiterea de infracţiuni. Nu staţi cu spatele spre acele locuri.
– Orice persoană necunoscută care staţionează fără motiv în spaţiile comune ale blocurilor trebuie îndepărtată de urgenţă. Alertaţi mai mulţi vecini, iar dacă este cazul, apelaţi la cea mai apropiată unitate de Poliţie sau la telefonul 112.
– În situaţia în care aţi devenit victima unei tâlhării, încercaţi să reţineţi cât mai multe semnalmente ale agresorului şi apelaţi de urgenţă la 112 sau adresaţi-vă celei mai apropiate secţii de Poliţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS